澳洲移民 你問我答 (23)

1001 回覆
48 Like 2 Dislike
邊個話一定係咁樣?

你又以為自己好醒?
請問做公務員執法部隊(非popo)同銀行compliance工作唔計到分?謝謝回答
9成9唔計。
不用分那麼細, 你當estimator 係qs 其中一樣概job nature就得
簡單黎講estimator 就係淨係度數嘅人咁當然我真係好簡單咁講 應該仲有d 出標工作嘅
都有幾間u係唔洗qs background 都讀到嫁wo
雖然有hkstream我都諗緊轉唔轉行 但當俾個backup choice俾自己第時萬一冇左個stream都可以搏下190/489
同埋qs人工係澳洲都真係非常唔差
其實係香港qs人工都唔差架, 可達10萬架, 統計數字for 參考就算
咁澳洲qs人工都可達180k
我有d興趣想報bond qs
想問下本身難唔難讀
d數係咪都係加減乘除?
d人話英文好有著數
介唔介意留tg問下你野
vfs global係咪玩鳩我? 做完biometric collection 澳洲網仲話request for action 我個FD就一日已經無左個句
起碼澳洲qs唔係俾狗做先
485-189好似就要on list; 485-191好似無
⇈ 呢個係真?! 但爬文又好似冇見咁講過
suppose 如果讀2年master, 唔理係邊度讀+讀咩科, 行HK pathway應該都可以拎到485. 189 191 既差別只係stay 3年/ 4年 (regional or not)
因為應該stay melb 我打打算行485-189
thanks!
tafe整車cert只有1.5 yr 係咪申請唔到485簽證
唔該各位
更係有啦
所以先struggle到底要唔要defer
巴打你好 想搭單tg 問下你野
歡迎呀
就係想知PR visa 係咪即係好似加拿大收到楓葉卡咁已經係正式PR
澳洲無卡,佢話你係就係
讀master得3間係aiqs認證
由我巴 想問485 post study work visa係咪一定要degree?定係diploma都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞