澳洲移民 你問我答 (23)

1001 回覆
48 Like 2 Dislike
如果係cookery呢類本身無得申請189既,Hk pathway都可以申請189or 191?咁要符合既條件就係英文同時數就ok? Thanks
其實多左生意呀嘛? 你都要搞讀書visa, 經agent寫gte穩陣好多
你都啱之前都係自己寫gte冇醒起
其實懶人越多agent就越多生意架喇
根本係識英文有手有腳既話個個都處理到既野黎
身邊朋友連同自己, 由學生visa到grad到pr都冇搵過agent 有個fd成日同客講乜visa都要搵agent搞既都係on9仔唔撚郁既垃圾
LM
想問485 個「申請人必須係澳洲讀最少2年書」有冇話一定要係最近畢業先計?如果10年前喺澳洲讀過4年書有冇得申請485
由我巴你好
想問如果報CRICOS認證嘅flying school diploma course,讀完可唔可以申請到485?
因為唔係degree嘅course好似要on skilled occupation list,但機師冇上榜
可唔可以淨係老婆仔女過去, 老公留返喺香港搵錢
巴打 經呢條 stream拎pr之後要點入籍?
乜都冇單身點攪
用PR身份住多澳洲一年
呢家就咁睇個hk pr,係咪最少玩至2032年?
人地用錢買時間姐,可能你個fd冇錢,所以覺得用錢買時間既人係on9仔?
同埋澳洲移民的確麻煩,agent既專業知識點都有用。agent可以幫你搵到岩你背景既移民方法等你唔洗走咁多冤枉路,又或者減低你最後被移民局reject既風險。
191 189唔係已經直接入咗咩?
有冇巴打申請到/申請緊482 既巴絲打分享下經歷

係咪offshore apply 根本冇emplyoer 會冒咁大既險去幫你搞482

我得番482呢條路可以行
冇記錯10年前讀完書已經有pr
永居同入籍兩樣野黎
呢家只係pr?咁之後要點入籍?
咁可能係之前無伸請過

咁佢有呢個programme, 想問清楚都好
(利申, 有相同情況同埋疑問
degree畢左業,我嗰科好難讀,搵工又唔算易,唔係好想讀上master有無啲diploma course之類啱要求又唔難讀又抵玩架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞