澳洲移民 你問我答 (23)

1001 回覆
48 Like 2 Dislike
冇 ,Sydney嗰啲係唔會理,我未執得切已經要俾錢
一樣
OK
我搵大集團
但要惡補下啲英文先
想問下公司注册係Sydney, 但一直係Adelaide remote 工作,咁可以行191 嗎
唔係呀 我係 21年3月尾到期呀
我意思係我冇去搞485
不過見到樓上有巴打話改咗完visa一年內有得申請 我今晚再睇下先
由我巴/各位巴打我追左個幾post都仲有個疑問未解決到,如果我係想去偏遠地區讀書,讀書2年>485>191咁,係咪得degree/master先唔洗係申請485時做skill assessment同埋唔限科目?如果讀tafs嘅diploma/cert就要申請485嗰陣做skill assessment?(定係我理解錯,得3大城先要?)

特別感謝由我巴日日咁好心機答我地問題
由我巴可唔可以講多少少伴侶visa玩法
假設我另一半去讀書
我係可以由一開始既student visa開始就一齊申請埋伴侶簽
然後畢業既時候再同試一齊申請485? 夠期就申請191/189?
1. 基本上全程一齊申請就得?
2. 其間佢讀書可以返part time 而我可以搵full time?
資料好有用! THX
TAFE係咪要揀degree course 先可以拎485?
2年課程 或 合併一共2年既closely related 課程
大學讀乞食科根本好難係澳洲搵工
佢喺澳洲讀ugrad喎
master in physiology 定 exercise physiology? 定係physiotherapy呀?無讀過相關無啦啦讀咩physiology?
搭單問申請482
係香港點樣搵到澳洲醫院請人?
同埋個流程係點?
我都係澳洲ugrad
但我唔覺得我會係澳洲搵到工
不過利申我好廢
以前自己有考慮過報 master in physiotherapy,好多都要pre-req.
有無考慮讀醫/牙科呀?無底都得,不過要考GAMSAT.
依家工搵人你都搵唔到咁真係唔知你做過乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞