澳洲移民 你問我答 (23)

1001 回覆
48 Like 2 Dislike
我就係咁 畢業之後返香港做咗幾年野,黎緊再去讀master拎485
想問可唔可以500轉485?
而家係gc讀緊master,今年年中bachelor grad(completion date係今年6月30號)。之前怕要計分冇用到個485所以apply咗新既500等master grad咗先用,但而家可以係regional坐3年就有pr心郁郁想趁485仲eligible就用咗佢
即刻勁多四廿幾嘅 " mature student " 週圍問讀唔讀得切 master

過幾年就會見到一堆好學嘅中年人喺各大院校

GTE 無移民傾向喎 俾少少錢咪買到 PR
我都四十歲喇
想請問下邊到可以搵到係要485 之後 189開始計 有4 年先可以申請?

我暫時淨係睇到呢個,定係我理解錯左?

189.242

The applicant had been usually resident in Australia for a continuous period of at least 4 years immediately before the date of the application.

唔該晒
485 之後開始計連續4年先可以申請189**
決定下年去讀Tafe
如果唔關事就唔得?
我諗我應該會照去嘅
話哂公佈後第一批去,應該唔會未開始已經結束掛
btw澳洲sem1月份係2月喎
請問由我巴
我個人學生簽證已經批左
等緊travel exemption入境
請問未入境去申請dependent subsequent entrant批出機會高嗎?
因為分開申請
有無話一定要遲過我入境日期幾耐先可以?
感謝
請問澳洲翻譯行業好唔好景?移民有冇優勢?
追完幾個post 覺得澳洲呢條pathway
同支拿大或者大英祖國比 真係覆雜好撚多
想問如果去讀兩年木工油漆課程
配偶可以工作嗎
上網睇左
好複雜
唔同簽證唔同玩法
有啲就可以返20個鐘
有啲就無限時
澳洲好似好難diy
我而家都係用緊485係regional讀緊書, 應該都可以count towards個3年既期間
2條路…
讀書485
雇主擔保482
住3年or4年

想問有幾複雜…
最煩嘅英文成績 skill assessment 年齡全部都無限制
咁都叫複雜😂😂無hk pathway嗰d玩189 190 491應該會直接放棄移民
485要畢業前6個月先可以申請 姐係夾埋最快要5年?
恭喜哂巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞