Sony/罪大滔天 相機集中討論區(76)牙膏廠最新傑作--A7IV登場

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
而家係咪基本上無晒A6100?
去親大鋪問都係6400
見到外國YouTuber 搵支135 同 二代比
如果財力許可,一定二代
比之前單反70-200最輕支龍仔A001再輕成百克(慢過手動)
而家spec仲咁勁對焦快 索尼堅係勁
之前買支70180 貪佢最近對焦同輕好多
宜家除左價錢之外 真係GM2 世一
70180無防震係咪差好遠?
我影日頭 + 狗衝 覺得無咩分別
除非你隻手震過貓王

如果無防震…通常室內或者陰天就比較易出事…
有無巴打比到意見如果影演唱會邊枝比較好?

Sigma Contemporary 100-400mm F5-6.3
Tamron 70-300mm F/4.5-6.3
Tamron 150-500mm F5-6.7 Di III VC VXD A057

500好似太重同對焦好慢

有無巴打可以比下意見,感謝
攞正許可影定係fans台下影?
fans嘅話咁大支好快畀工作人員發現
fans

我見紅館同九展通常捉手機錄影,相機都係唔多理
紅傏我見過兩,三次直情有人SET埋腳架影...(仲要係中價同山頂都見過)

得枝180座後少少都死
Sigma 相對輕細
諗左成日, 應該係A74+T2875g2
聽日去睇下百老匯豐澤成成邊間最便就訂
多謝哂各位巴打解答問題
但依家開始諗緊防潮箱, 卡點買法
謝Ching
宜家官網訂A74已經冇電送,出面訂唔知有冇?
我諗住邊間淨機最便就買, 聽樓上巴打話
有冇師兄收到70200 2代幾時拎貨?
手持 24-105 G同 135 GM 用緊M73
想要大啲光圈低光用到
應該會放24-105要支廣角加中焦
中焦要55 1.8定騰龍28/75好?

廣角轉24GM好定16-35GM好 2.8夠唔夠用?
防潮箱放到幾大就買幾大,最多要黎放薯片
如果係a74睇你影咩多再諗買咩卡
我覺得淨係影靜態野唔係好連拍買uhs-1 sd 卡都夠
要連拍/拍片買cfa 好過
去完sonystore一齊拎起兩枝
果斷即時訂2代再賣走1代
我頭水希望後日有電話到
幾時落訂?
我記得之前見個官網話最快4號
好似係官宣之後個星期六
條友話我訂就係頭水仲淨翻幾支就無
即刻訂諗都唔使諗
依家訂應該全世界都公價
爭在R唔R到野送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞