Sony/罪大滔天 相機集中討論區(76)牙膏廠最新傑作--A7IV登場

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
「已封鎖用家 不了又返工」
見到有一個負皮
條不了又返工講咩我都睇唔到
應該又想無緣無故人身攻擊我 但我見唔到
只能落個負皮 笑死
你仲見到嗰句即係未full block,要睇都係睇到嘅
係喎 原嚟仲睇到
我set full block先
感謝提醒
不了巴係咪成日追擊伍振榮果個
賣A7R3換A74會否不智
gogo
唔會,對焦表現有升級
問問自己
賣出後補8k左右有咩係你得到又岩用

岩用先係重點

舉例A74拍片勁左咁多
但如果你唔拍片

你係少左1000幾萬像素
同多左塊低通濾鏡

而a74優勝r3既
一般人又未必需要高準度既連拍同iso隊到上12800咁用

咁既話與其升級機身不如入多支gm
其實我同佢唔熟
唔清楚佢咩人

佢喺Nikon post誤導其他巴打比我糾正之後就一直針我
R3唔拍片一般影相個對焦夠用有凸
4千幾萬像無低通,74就乜都有D
俾我就留錢黎買支鏡實際,米王例外
邊到買A73平。同埋想問問,A73b同6600比係咪點7都買A73?
想問邊到買A73平?同埋想問問,A73b同6600比係咪點7都買A73?
你而家a7r3個追焦夠唔夠你用?夠嘅話你upgrade換嚟就係拍片spec同connectivity之類影響workflow嘅嘢,
都冇咩大感覺/影響嘅,咁唔使up
73用家99%都係影相,其實無乜投訴。唯一係覺得差啲係欠咗個反芒,所以之前都想換7C,有個反芒又細部D。但係個操控無咗兩粒掣、轉盤又驚操控會唔慣,重有個EVF應該更唔慣。

而家見74有反芒、Skin Tone靚咗、jpeg黨friendly、crop相又好啲,有啲心癢癢。但就要補成萬蚊。

又真係好似上面師兄咁講,舊錢買支GM定玩下好過。可惜我係小孩子,唔可以Why not both乎,糾結中。
我睇a74 d review, 個skin-tone 其實都... 想知a73 係幾差
真係想換又嫌太貴咪等多幾個月跌價先換,
反正有機喺手唔怕等
Raw黨表示唔知
感謝想問下A7C實際用落影動物個追焦夠唔夠快?
完全唔覺差,raw都係套返Sony portrait profile
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞