Sony/罪大滔天 相機集中討論區(76)牙膏廠最新傑作--A7IV登場

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
睇你要咩啦 nikon 個支50.2 真係3 廠最靚,bokeh 又soft, 反而sony 支50.2 真係贏得個輕同細
個pp係咪多咗野set
R3 trade大概幾多?
本身有枝28200,之前買左枝1848黎打月
但事實上又好似相差唔太遠咁
通常見親炒快門簾都係講A73
用緊A73, 都有啲想換
再擺多一代數碼機係咪會變廢鐵價
用緊a72 應該會轉a73 a74 太貴
淨係講Sony
A74未出A73收緊$10000,出左A74 A73收$10200喎
不過係買A74 tradein promote
a7s3係咪Sony訂最平?
連親戚都無得做
因為鳩硬無親戚
街未必有貨 有都至少正價
去Sony 訂儲分著數d
收到 唔好巴打
放咗部R6一個月 諗住等a7iv
最後super 35 crop
把心一環都係s3
街未必有貨 有都至少正價
去Sony 訂儲分著數d
收到 唔該巴打
放咗部R6一個月 諗住等a7iv
最後super 35 crop
把心一環都係s3
Zv 10咁抵都唔寫入去?
有oversampling
怕咩
Sony點會死錯人
A1拎嚟showoff
佢個價錢根本冇咩人/公司會買
要影高像素:A7r series
高速度,姐係要開快個快門,iso 會升,變咗要少noise必然係A9 series
拍片除非拍8k: A7s series 個4k暫時都係最勁(不過佢部fx3除咗散熱好啲,真係唔知佢出嚟做咩

計定價嚟講:A1 50k 但A7r,s都係25k
係既可能我對iphone太高期望
70-200GM mk1 sony store收$12800 想直接trade 走佢
差2支鏡先齊鏡
暫時唔升A74住 齊左鏡先諗
梗係18+135啦, 呢枝鏡又細又sharp, 係光圈細D jei, 用落冇投訴。

55-210係舊鏡, 畫質麻麻, 去到tele端, 畫質完全唔掂。
百貨應百客姐
不過Stephen無條女係差啲嘢咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞