Sony/罪大滔天 相機集中討論區(76)牙膏廠最新傑作--A7IV登場

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
當初為反MON放左A73,諗住換A7C。而家出左A74又有反MON,我應該點算好
trade in咗要個幾两個月無機用
11月25號拎機,同一日Trade in點會幾個月無機用呀
抵玩就未到,同定位(A7+50定焦)最新最勁係咁就無錯
要講抵玩高性價比,個人覺得一定係街價買 A73+55 F1.8,FF入門級價錢就可以玩到『夠用』嘅2400萬像素+S記對焦 同埋 輕便畫質唔錯嘅 55 F1.8
A73夠你用既話唔係開工用就A7c
一皮野差價買多支35gm

如果齊鏡先考慮埋自己多唔多拍片
唔多甚至無既a74同73影相分別暫時睇片無想像中咁大
愈睇愈想買A74, 感光元件熄機會關快門簾,陣係呢樣我都覺得想買a74,但真係差成皮不如買多支鏡
第一次買sony機 想問下 出a7 iv 如果想配支專影BB 既鏡頭, 配邊支好? 謝謝
24.4
t2870 / s2870
唔好意思 想問感光元件熄機會關快門簾有咩好處 唔識
唔會有塵痴住係cmos上面
原來係咁
有3真係考慮多陣上唔上4…其實佢啲機身/mom/操作缺點..咁多年都慣曬…

再加埋影像提升唔算多…值得用成萬蚊去升級…
最勁應該唔係佢啊 點睇z7ii + 50.2
諗住由canon轉sony 唔會拍片
轉a7r3好定a7iv好
宜家轉a7r3會唔會好反智
R3真心夠用啦
A74主要係強化左拍片度

差不多差1萬,入支T28 75ii或者GM d相質仲高左
等一年後,R3最多跌多1000
但A74可能回到17000-18000,到時覺得身痕再轉
點睇新個支騰龍28-75g2?

諗緊sigma 24-70定佢好
Thx ching
比負皮個啲狗黎 👇🏻👇🏻👇🏻
呢啲就高質喇 又有榮仔睇
咪post stephen條垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞