Sony/罪大滔天 相機集中討論區(76)牙膏廠最新傑作--A7IV登場

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
俾多一舊
點樣簽10000就有成750k club錢?
點換分,大貓最近除左流動pay,應該都冇其他promo岩洗
大貓K11 果有新優惠 你訂機一炮 簽2萬
果到加埋咪比700你 新會員k club直上金卡又比多50你
拎單比啲k club職員佢地識搞
你覺得有可能收到10200咩?
佢而家其實係咪全數買完a74
到時先trade in比返錢??
會唔會係比佢啲Sony現金券

定係條數直接信用卡減
一定唔係現金卷先
係佢唔比人屌到傻咩
都唔平副廠係咪冇出餅鏡?
騰龍35mm 2.8夠唔夠餅吖
Sigma 28-70 2.8
同 Tamron 28-75 2.8 G2
點睇
G2VXD
上網搵唔到比較呢兩枝嘅片
有冇得具體小小講下點解

review 色盲28-70 龍仔28-75 1代互有勝負啦 ,而2代又比1代好
未見直接比較review都係靠估,色盲勝在細支 睇你點取捨
去過showroom問呢個問題,我都好懷疑係咪收到價單個價
想問落左訂ching 係咪叫你25號先拎機去吹煙,到時視狀況收幾錢
定係訂單有寫即日收幾價? 我見2手價單有D機價錢會變
想問吓35 mm 1.4 GM條街會唔會有二手買
隨時都可以去trade??
要訂機先
大家行山會買Sony 24-105g定Tamron 28-200?好難決定
我揀Tamron 28-200
用緊28-200
要訂單 11/5同11/25拎機果日夜晚6-9
唔難,龍仔吧
24 同28 105~200
CANON轉會 冇機冇鏡 影景多 間中人像
10K預算 可以點玩
16K又可以咩配置適合呢?
望大神指教
10k就a6400搭sigma18-50
16k就a7c搭tamron 28-200
新手打算入手A74,s2470,希望應付到日常影相同嘗試拍片之用, 大家覺得可以嗎?

定係拍片最好用定焦/某種鏡頭?

另外想問下有咩配件係買相機一定要買埋或者可以r下佢送? 防潮箱, 額外電, 卡?

麻煩哂各位熱心師兄解答
拍片有支28-135
現金啦,佢搵二手佬合作炸麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞