[睇書撚]到底有幾多連登仔有睇書習慣 IV

1001 回覆
121 Like 7 Dislike
終於睇完依本
有無人睇過

戲同書都睇過

感覺如何

書好d 一開始女主頹廢生活個段
雖然講唔出咩大道理, 但覺得非常之有親切感

我無睇戲,答唔到你咩分別
不過唔知係咪睇得太多同類型既書,一早估到個過程無左種震撼感
終於睇完依本
有無人睇過

戲同書都睇過

感覺如何

同上
中間有啲位好拖 好明顯想引導你諗錯
好快就估倒
終於睇完依本
有無人睇過

戲同書都睇過

感覺如何

同上
好快就估倒

同埋我本身無諗住係關於愛情既
如果同類既好似GONE GIRL好睇D
油尖旺呢頭邊區買書抵屌?
油尖旺呢頭邊到買書抵屌?

去開序言

樂文
終於睇完依本
有無人睇過

戲同書都睇過

感覺如何

同上
好快就估倒

同埋我本身無諗住係關於愛情既
如果同類既好似GONE GIRL好睇D

gone girl 書好睇啲定戲
lm
新仔想睇書增加下個人修養同內涵 有咩推介 唔想睇太悶
Pish

去開序言

樂文

thank you
今日放工去睇

去開序言

樂文

thank you
今日放工去睇

我的書房

你最小都講講自己鐘意咩類型既野先啦
不過如果你想我列個"必讀文學經典"書單出黎都ok, 因為我都做緊同樣既野

你最小都講講自己鐘意咩類型既野先啦

佢想修養同內涵, 係咪即係想睇文學
不過文學都有好多唔同風格, 例如我就好少見直男會頂得順張愛玲
所以你不妨交代一下基本背景, 等巴打搵d睇得有共鳴既作品

正喎,我覺得佢作品有價值嘅地方係對時代社會嘅觀察,同對人性嘅刻劃,多過單純愛情本身
但d文筆都真係一絕 散發民國時代既優雅

張愛玲初初睇覺得描寫得細緻到有d煩
但嗰種煩好切合東方社會以家庭本位嘅環境

去開序言

樂文

thank you
今日放工去睇

我的書房

開益,田園

去開序言

樂文

thank you
今日放工去睇

我的書房

開益,田園

榆林
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞