香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
黑色暴雨警告信號
表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過70毫米的豪雨,且雨勢可能持續。

知唔撚知咩叫預料啊 真係睇住個量杯一個鐘到70毫米先掛黑雨?平日九天天氣預報都預佢得兩三日準 而家講緊一兩個鐘頭後嘅事 咁多儀器都預測唔到? 市民自己睇大交合個app降雨預報同雷達都知邊區落幾大雨啦
on9仔知唔知佢係預警功能?明知今朝已經大雨,臨急先掛紅雨黑雨你叫市民公司學校點應對呀,好應該盡早掛啦,而家死撚左人啦屌你老母
大交合PR 我屌你老母冚家鏟啊!
見標題,入黎block,出返去

btw屌你老母臭系大交合PR
我想聽下你點解釋

今日準備掛紅雨既時候

今日準備掛黑雨既時候
收嗲啦屌你老母
靜啦 邊有人會睇
阿媽係女人邊個唔知
總之大風大雨吹冧棚就係天氣問題 大交合問題
天文台都請pr
The Hong Kong Observatory is a government department responsible for monitoring and forecasting weather, as well as issuing warnings on weather-related hazards.

我睇唔到我唔知喎
樓主 如果女工係你屋企人 你仲出唔出呢個post

咁我用依個儀器準過天文台啦
大雨點解唔會影響棚架?樓主讀到中幾
更外 大雨直接搞到山泥傾瀉引發今日單意外
天文台係責無旁貸 預報等市民入返室內都做唔到
依加咪太遲囉 天文台有為過市民安全做啲咩?
咪因為個垃圾舊標準害撚死人囉 唔洗洗白啦
發你老母紅黑雨 發發發
識唔識預報呢兩隻字點解?
你咁樣叫樓豬點覆你呀 同鄭州居民一齊做潛水員?

天文台乜責任都無? 我屌佢老母呀
紅雨黑雨係有標準, 講緊每小時雨量分別達到50mm或70mm. 而今朝雖然累積雨量好多, 但因為係持續咁落, 每小時雨量都係唔達標, 天文台唔出紅雨係正確.

咁呢個標準邊個定?
點解要用呢個明顯唔make sense既標準?
屌你老母啦 我哋交稅養你班大交合 唔鬧得呀?
好平常都講得出
咁鐘意講data
不如樓豬講下三號波冧棚架既frequency 有幾高黎睇睇
過咗一兩個鐘啦喎
仲未變返黃雨
唔鐘意咪走囉。 香港人係咁ga la.. pr走啦
屌你老母
直出三號已經錯左,正確應該昨日出一號戒備信號
今朝0645-0745都有兩三個地區過50啦
有幾個接近50
預料之後越落越大掛紅雨唔撚得?

仲有你都識講之後有條更強雨帶到香港
天文台預測唔到?
唔撚識早啲掛?
唔好撚講到要落到夠數先上得紅黑雨啦
根本預測之後會夠數都上得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞