香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
ching 你應該係重度
又睇每小時雨量呀?
咁姐係又唔係預測呀?
定係天文台 預測能力係半個鐘?
oh 預測到紅雨 掛紅雨
30分鐘後
oh 落到好大雨 掛黑雨

兒戲啲啵
講得啱
睇標準就最啱
樓主呢啲咪係典型讀死書
我問你喇如果掛咗黑雨佢會唔會開緊工先
你答到掛咗黑雨佢都照返工做野 咁咪合邏輯囉
仲有on9都知今朝一定有黑雨啦 係因為你冇掛黑雨焗住返工咋
仲有有咩工程嘢係唔受天氣影響㗎 雨越大受力咪越大囉 更何況又大風又大雨
我都知個工程有問題啦 但係你依家係有幾成責任係到喎
我都想知 達標定預測
樓豬龍門任你擺咁撚樣
縮埋入你老母個閪到啦弱智仔
所以我一早講左, 大部份人係情緒主導先鬧, 天文台係無錯.
係嫁 但可以開另一個post屌 而家係樓主會建築商無良去幫天文台護航
警告變匯報
其實班友炒得
Set program 揾 AI 自動咪得
使撚養班公務員
依家死咗人啊
戇鳩仔
開始樓主極曲線引人屌柒大交合

冇理由有咁撚ON9 仲以為自己好有邏輯嘅傻閪

我地會唔會錯怪樓主?????????????
點呀 預料定達測? 一時一樣
樓主會答你準則可以再討論,但唔關天文台事
就好似我中出左條女,有左bb都唔關我事咁
你開po都完全係無邏輯
天文台係用嚟預測天氣,保障市民安全同財產,宜家天文台預測唔到,冇發出相應警告,個個冒住大雨返工返學,周街水浸,明顯係天文台失職啦,有咩好兜。

最撚憎樓主呢啲覺得眾人皆醉我獨醒,企喺高地批評人但係自己又冇理據嘅人
如果黑雨or 8 號佢都仲要番工?
你睇返上面啲人針對緊乜撚野黎討論啦
關有無死人咩事呀依家, 畀人一句離題說話就帶住個鼻走

係警報失當呀
降雨量同實際警報不符合呀聰明豆
所以我想知點解天文台永遠都係眾矢之的
勞工處對於僱員喺惡劣天氣下嘅工作安排唔係應該負上更大責任?

我以前都係大大力屌天文台嘅人
我幾有興趣想知點解香港人永遠係屌天文台
但其他單位就冇乜人提
真係on9
大雨d先升黑雨
我洗撚要你個警報
自己睇天都知啦
天文台話你知
25 分鐘內就多多 20 mm 雨量
厲害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞