香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
咁即係地盤安全主管/判頭有責任留意天氣
今日三號波+紅雨都開工=推工人去死
天文台隸屬咩局你知唔知
佢個標準搞著人,唔鬧佢鬧邊個
佢計雨量站既平均值,但係個雨量站分佈唔平均
九龍既比較密, 而暴雨警告維持時間唔長
姐係好多時其他區係要硬食個最惡劣既情況
隨時停埋雨先掛黑雨
佢明顯講緊 天文台一出黑雨,成個地盤一撚定要停工呀
問題係落幾撚大雨,天文台一日唔出黑雨,個盤仲可以開工,中心思想就係,天文台今朝出黑雨就唔會有人開工
都估到實有你呢啲柒頭岀嚟幫天文台洗地
要落夠先預測大雨我洗撚你預測咩
我抬頭一望都知啦
樓豬你老總d 雨量測量儀器個入水口係咪細過粒豆
無水入連紅雨都唔洗扮
不如襯而家改撚左佢叫暴雨報告訊號算啦 警告d乜撚野
上面大把人指出你錯誤,然後你繼續睇唔到
大家一人少句 等我講句公道說話
而家呢個政府毫無公信力 一有少少失誤就會俾人無限放大
不過今次天文台真係抵屌 同埋樓主真係弱撚智
咁鐘意睇政府嘢
咪睇下今朝6點7點個雨量
再睇聽日雲圖
再諗吓咩叫預料
唔係實時超唔超過呀
承建商一定有責任
天文台就冇呀?
你條撚樣唔好同我講你係wfh/放緊假或者無出過街係屋企打呢篇嘢啊
三千負皮
邊有好多香港人鬧天文台? 831夠好多人話有死人。 bullshit
放棄啦
好似同緊個盲藍廢老討論

耳已塞,口已閉
沒論點又不接受別人
兒登pr 好勁,唔係點水人課金送頭
眾人皆醉你獨醒
真,要實時落夠先有預告
我洗撚佢地班柒頭預告
我件衫濕撚到扭岀嚟嘅水都唔止70毫米啦
公道
完美政府思維
唔做多唔錯 有咩就跟上手
所以啲野先咁撚落後
淨係能見度都唔同啦
哇,好嬲好嬲
盡信書不如無書,盡信專家遲早死全家。權威呢啲野,本身係用黎比人質疑,通過質疑同討論而自我改進,咁樣社會先會有進步。

點都好,人地專家係人地嘅事,不過你弱智就跟你一世嘅。
會員#169721,既然你咁唔鐘意連登,就過主啦
乜勞工署淨係保護工程界唔保護你果行?
明明個標準update你都有份受惠架
因為5毛唔算工作丫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞