香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
樓豬:儀器入水壞咗,令到數據收集唔準確導致延遅發出紅色暴雨警告
殺左人都話自己正確,共產黨黎?
你個logic係講緊制度規矩比人命重要,都唔知邊個痴撚線
佢輕緊機
一時話要達標先掛
一時就話預測

點知兩個兜既藉口都比人用數據收左皮
入黎就係想講要用每小時雨量黎判斷掛咩信號 咁唔洗你啦 我對眼都知啦你掛完黑雨又唔係即刻停雨 啲人走定唔走好 要你落左成日雨先黎同我講哦原來今日黑雨呀 真係唔該晒
跟標準做搞到咁撚樣咪即係個標準有問題
無錯, 標準可以討論.
點睇有9成9嘅人都屌你
係咪9成9嘅人都係錯誤
死開啦數據撚
唔係預唔預俾人鬧
係你事實就係錯
係弱智
講反話唔代表你係智者架
你匡智咋
其實好簡單logic姐, 如果跟準則辦事所以無掛紅/黑雨, 但係周圍都鬼死咁大雨, 咪即係個準則有問題囉
本身警告訊號既作用就係要警示市民要留在安全地方, 當呢d警告都實際reflect唔到個現實情況, 出現人命傷亡, 咁就係個準則有問題啦
其實人人都係罵緊天文台預測唔到黑雨同八號
心諗,到底樓主有冇係香港出街返工/返學?離地到咁樣?
雨有時會大有時會細d
乜警告係睇每小時雨量決定, 唔係睇全日雨量決定.
樓主冚家剷,完
因為雨量唔撚止三號波 但又未上到八號波呀豬閪

就係屌佢明明超晒三號波雨量 但一日未精準到達八號波雨量

死人冧樓佢地都唔會理呀 唔撚係字多就有道理架豬閪
唔係俾人鬧就代表你啱㗎喎 你用緊咩邏輯?
國安法都講明….
標準有問題

咁鬧天文台有咩問題
樓主咁有料到,試覆下呢個

定太大雨,浸撚親
含撚啦屌你老味臭化閪

朝早6-8點就話未達標 要跟數據
依家呢一秒都掛紅就話因為預測 唔洗跟數據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞