香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
真 如果佢發到黑下 黑商就冇得迫人咁危險都番工搵命搏

a. 大雨對棚架係無影響,

on9,此post已完
猜包剪揼輸左出黎
開個連登post比人屌

然後其他同事幫佢搵source
所以標準一時一樣

真係好撚忙
第一點是部分正確
即使係咁唔代表天文台冇責任
如果提早發出更高訊號顯示嚴重性更好
第二三點on9
其實天文台本身量度已經好撚唔科學啦
你而家係計實際量度雨量
作為一個訊號 去到21世紀
唔係應該係有事先出
又話自己用咩超級電腦去做預測
咁其實係咪你預測到有呢個後果應該預先發出訊號先
你而家係到有事先發
咁你個訊號仲有咩用
都出撚哂事啦
講真天文台一定要出黎交代下
成撚日龜縮埋咁
咁唔準既不如我搵樓下看更阿姐話我知聽日天氣點都得啦
你收撚皮
今次單野個判頭同公司實孭獲
業主都要夾多一筆大錢出黎

但天文台咁撚on9唔駛負責
唔屌天文台屌邊個,弱智仔
你又返到去 預報定匯報呢個問題。
心急左d 下次再努力
政府收稅被鬧係應份
同古代揾盤水接水去睇天氣有咩分別?
係冇呀
你啱, 同打疫苗死果D 一樣, 無直接關係, 個女工死因為佢時辰到者
我屌你老母都係跟緊連登仔標準 唔洗多謝我
咩局
落左十幾個鐘頭雨都係黃 預料唔到之後會紅同黑?
唔使半個鐘轉紅又轉黑? 咁既電腦運算執柒左佢算啦
黑商固然要追究,但天文台既錯係咪唔洗理?
衰d講句,黑商仆街就死1個工人;天文台仆街就死一百幾十個

預測天氣係天文台最基本,亦最重要既工作
亦基於天文台既預測,保障市民生命及財產安全
宜家只係要求天文台對未來數小時有相對準確既推測,唔係未來數十日
今日勁大雨唔在講,仲要唔只1個地區風速過60,但都無8號
連主要職責都做唔好,執柒左佢啦

表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過70毫米的豪雨

預料啊屌你老母,預料啊,下下望住個雨量杯有無到70mm先掛,洗撚要天文台d人咩,搵中學生去睇就得啦
因為反送中事件,因而用膠水封磚地,因而令廣泛地區水浸,因而搞到的士入哂水

唔關政府同天文台事
其實佢第一點係啱
竹棚根本就係一樣極危險既野黎,晨早就應該取締
我用緊web 版
做乜撚
紅黑雨係出遲左, 但就算計埋雷達預報, 最早都係10點半左右先夠資格出, 果時你都返哂工啦.
屌你老母
依家天文台唔掛黑雨
搞到死左人呀
完!

佢地唔會回應
聽講過打風加落雨
佢量雨個嘢係度啲雨垂直入
但打風啲雨向橫,入唔到
所以唔達標未必準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞