香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
選擇性回覆喎, 同狗開記者會一樣
樓主冇錯
唔代表大交合唔駛拎個老母出黎俾人屌

你唔想上身嘅
一係你改撚左個制度佢
學人地市長都有權落order一聲令下停工停學
你大交合就可以internal發advice俾市長去決定停工停學
唔駛一定要睇公開數據18區夠數先可以掛警告訊號

其實冇人會在意落雨會落幾大,風幾大
問題係「惡劣天氣會唔會對市民有影響」
停工停學就係減低市民外出遇危險
即係好似2020全城wfh咁
唔係俾你放假,唔係俾人去玩
你大交合係要以市民嘅安全為考量
如果你唔夠膽又或者決定唔到嘅,俾返林市長去決定囉

宜家浸撚晒你都未夠數排警號
即係你個警號機制唔夠完善啦

隔離澳門早幾年就係跟你香港大交合咪出左事囉
//紅雨黑雨係有標準, 講緊每小時雨量分別達到50mm或70mm//
// 總之, 無論成因係點,.令自己唔方便, 都係對人唔對事, 係鬧政府.//
2句本身就前後矛盾定標準就係為左令市民方便 (不過中國香港無市民E個觀念,標準係為黨服務) 令市民唔方便=做撚錯左/標準錯撚左, 無論邊樣都係屌政府個老母。
樓主點回應
屌你老母大交合都有PR
你明唔撚明依家就係個警報系統同制度有問題
你個野一早預測到會有暴雨同雨量
但就偏偏唔落齊就唔掛警告訊號
我仲要你大交合嚟托柒?

班大交台員工自己高薪厚職話放工就放工
打工仔明知危險同大雨,但你唔掛黑雨咪一樣要照返工

一係改名做 天文(歷史)台
117 仲未答呀
前因後果完全冇諗,死PR 狗
政府外判PR做嘢救火疏導好輿論就當無事發生過
屌你老母樓主死全家啦
暴雨警告
預料有大雨都要掛啦
落哂先掛警你老母臭閪咩食屎狗
暴雨警告系統旨在及早提醒市民暴雨將至,可能造成嚴重混亂,並確保各應急服務機構和部門都已作好準備,隨時執行緊急救援工作。

上天文台睇定義啦柒頭

咩叫及早呀? 琴晚到今朝大風大雨到仆街

需要1145先掛黑雨?
出面幾多地方已經水浸?

去到夠數先掛就無左個警告信號用意啦
所以責任全在大交合
佢9點前黑雨保險唔包
工作就唔使返工就唔會死
依加因為佢大交合唔願意黑雨
所以保險都包,工人要照返工,先會死人
講咁多,即係責任全在_方啫
啱啱出嚟做嘢個陣,師傅教落,例就死既,人就生既。

香港人醒目靈活,係成功既因素。

睇嚟香港已死,講緊既,已經唔單止係制度。
你咁講依家大交合咪人治囉
就係屌大交合個標準鳩囉
話停就停咩
你估班工人好想大風大雨繼續做呀
1. 1000實際雨量未到紅雨, 但睇雷達圖, 短期內有機會達到紅雨標準, 所以稍後就發紅雨. 發黑雨都係同樣理由.
2. 1400係有另一條強雨量預料一小時內會影響香港, 所以keep住紅雨. 但結果無料到, 我睇住個雷達圖都估錯左.

再回答你既質疑:
3. 暴雨警告個標準係包括"預料", 証據包括但不限於雷達圖. 如果完全無科學証據就亂出信號, 就真係人治啦.
樓主嗰腦浸到黑雨
樓主明知開埋啲垃圾po會俾人屌老母仲開 唔覺得好冇邏輯咩
跟準則跟標準
政府都好跟法例做嘢添
我屌你老母
呢個post用一句說話嚟總結
咩事都唔關政府事
係你地自己嘅問題
今朝645-745
觀 塘 47 至 50 毫 米
黃 大 仙 38 至 58 毫 米

證據係上網搵既 唔係你話冇就冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞