香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
連政府都唔重視黑球喇
黑球連幼稚園都要返㗎
明明叫人性化
數據冇錯係行先
咁都要睇番實際情況
咁你打咁大段野做乜?係咪想公平啲公道啲?咁你去搵家屬講得喇
抬高你對狗眼望下個天
已經落緊大雨
啲坑渠去唔切啲水,個天又咁撚黑黑到夜晚67點短期會唔會落大雨呀?
我諗成個天文台真係要做嘢嘅只有PR部門
重點係,天文台預料錯誤唔洗屌?
咁請我去做啦,做錯無後果,多市民屌又唔洗檢討做法/程序
如果揸正黎做就係正確,咁就唔好再迫佳仔去台灣啦
今朝黃紅黑紅咁玩黎玩去

係真係解釋到咪得囉

問題係無準則可言 上面既雨量圖都證明係亂咁掛

我唯一留意到既係0900前唔會黑雨停市
1300前轉返紅雨開市
如果每小時雨量係唯一標準 唔洗睇累積或對市面影響 咁不如請個呀婆做啦
「因為係持續咁落, 每小時雨量都係唔達標」

你究竟up乜9啊屌你老母
點呀, 係咪有證據呀
我就等你點撚駁
咁你去問天文台點解啦撚樣
人地總有原因架啦唔通下下又同你條廢物低下階層解釋咩
你係叻就坐佢個位做啦 做唔到嘛?
咁就反去問你老母點解生到你撚廢啦
1.5小時內三轉暴雨警告???
咁係唔係姐係有達到標準 但冇公布更高級數既暴雨警告既情況出現左

紅雨:暴雨已經開始,在過去一小時或更短時間內,香港廣泛地區錄得超過50毫米雨量。
黑雨:在過去兩小時或更短時間內,香港境內錄得超過100毫米雨量。
十足十啲左膠/政苦膠官spin啲重點去第二度當回應左 轉移視線

見到你依啲盲信權威就想笑
但堆專家要做既咪就係利用data做prediction lor…
唔係要佢地托咩

條友根本唔識 低能仔一個 下下講標準 標準 predict到達標都唔做野 咁要天文台有咩用 接左佢算啦
唔識數據又話自己理性思考最有邏輯就係你同樓豬啦
樓主縮咗入去老母個閪度
睇開地下天文台
天文台PR 全面進入連登
我預測到天氣 要大交合托啊?
依家根本就係大交合個標準有問題
累人累物 有事就賴市民
似唔似777

預左出黎比香港市民屌 但佢係堅持做緊岩既野
達到八號風標準都係三號波?
真係o撚左
原來坐係高位嘅人一定係啱嘅
咁我地都唔好屌777啦 我地都坐唔到佢個位
過去咁撚多年,天文台「預測」嗰個功能都係廢嘅
次次用「錄得」先去掛警告,已經賊過興兵,市民獲獲中哂伏
大交合做到前者先叫有價值,後者搵隻monkey去都識做啦

樓主條柒頭仲幫大交合講說話,認真反撚智
又係到扮獨醒撚,返印度食蕉啦 on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞