香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
政府黐膠水黐到周圍都水浸鬧得啦掛?
乜柒都講標準,未達標就唔掛,完全唔人性化。全部嘢都要跟規矩做,咁仲洗乜用咁多錢養班人嚟做決定,搵電腦做就得喇。
開始懷疑樓主極曲線引人屌柒大交合

冇理由有咁撚ON9 仲以為自己好有邏輯嘅傻閪

我地會唔會錯怪樓主?????????????

樓主抄我post
識閪set咩班狗官
創科局排緊隊去見steve jobs
我淨係知出咗黑雨就唔會死人 垃圾PR意思係你死你事
咁大雨都黃雨呀? 屌你老母
數據撚比數據收皮有咩感想
算啦咪撚同呢度啲連衛兵講道理講邏輯
識理性思考就唔係連登
不嬲屌天文台都係當發洩
但呢度成班傻閪係真係覺得佢地錯先好笑
你個標準害死左人呀。。仲未識反省
有返工都知
黑雨就算放都極速玩完架啦
到時出門咪又係要迫過
咁都可以spin去d人想放假度
你自己小學未畢業就唔好屈埋人啦
出面N個post屌緊, 駛唔駛用依招引人屌多兩句?
樓主:預測
啱呀 樓主講得啱
今朝D人返緊工果陣, 係無跡象每小時雨量會上到50mm, 事實上亦係, 到10點都仲係<50 mm. 之後出紅雨黑雨都有預警作用.
樓豬你係重度智障,學咩人講邏輯呀?
a. 大雨對棚架係無影響, 大風先有影響.

收皮啦,知唔知棚架物料係吸水?
因為今日應該黑雨囉,但佢朝早出黃雨

關3號撚事,3號波一樣要開工,有咩問題
只可以話兩舊都係屎黎
大交合一開始正確預測 咁佢地就唔洗返工,亦唔會有呢件事發生
間公司管理工程亦都有問題
其實, 因為香港成個政府個個都好似你,所以香港人愈黎愈仆街, 愈多人會走,同愈黎愈似大陸。

我無錯呀,我跟例做野。
但重點係點解有天文台? 天文台唔係要為市民提供客觀資料作參照, 用作保護市民? 成個政府唔會邊到有問題, 果問題就係香港人。

水浸晒,人又死,個個部門都無錯, 錯就係市民,我地返工係個人意願, 住劏房又係。

好似d 畢業工程師 落地盤, d 工人咩都唔識,但佢地有常識呀。
天文台果果都專家, 博士,有成百萬d 儀器,但常識呢???
你on撚9架? 知唔知咩叫警告? 屌你老母水浸都仲係黃雨 個個濕撚晒返晒工出晒街先黎掛黑雨 呢啲叫警告?
天文台冇錯
係你老豆老母有錯姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞