香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
預測唔到咁仲使乜月月出糧?
老實講
屌狗天文台係因為佢透明度極低, 同制度落後, 咁都唔屌得, 港豬都不如.

根據天文台暴雨警告系統,當紅雨警告發出,表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過 50 毫米的大雨,且雨勢可能持續;黑雨則代表香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過 70 毫米的豪雨,且雨勢可能持續。

翻查天文台今日的雨量紀錄,暴雨最集中的一個小時是上午 10 時 45 分至 11 時 45 分,灣仔錄得 72 至 86 毫米雨量,南區錄得 37 至 84 毫米,東區 51 至 76 毫米。三區雨量均已達到黑雨程度,但天文台在 11 時 45 分才發出黑雨。

你依種坐係室內企係高地, 自以為看清一切真係答你都晒鳩氣
成朝6點幾開始落落落落落 落到十一點幾無停過都係黃雨已經戇鳩鳩
三號波正常係要返工
個女工返工啱啱走左邊個陪番條命比人?
樓主你?定係天文台其中一條撚樣
香港市民明明係嬲天文台 預計 唔準

但總係有班傻鳩話咩有準則 , 話人唔想返工就盲反, 死人唔關天氣事,關棚架事

又唔見果班傻鳩用例子反駁 「預報」 失準呢個論點

果班傻鳩真係好撚有邏輯
佢個權威就係殺人呢
咁佢成功啦
我後悔比負評你,你千祈唔好反省,多個廢佬係社會先顯得香港廢
人一群聚就會變蠢,所有野講情緒唔係講邏輯
落大雨無可能完全無影響,濕水淨係重量都唔同啦
去死啦樓主你
咁有勇氣我比個正皮你
你今日試下去鄉土講呢啲我包你一樣比人屌到反皮
知唔知咩叫警告
紅雨黑兩係警告黎
唔係描述
落到狗屎咁先同人講黑雨警告
咁有撚用咩
警告係用黎預先通知人架麻
起佢底都知樓主奶政府
你係大交合公關部緊係唔係做高空工作啦
都未達標 你掛咩紅雨同黑雨
第一次見天文台都要請PR
證明今舖真係好大獲

RIP 女工
講到唔關事咪搵人查清楚佢囉
不過去到最尾又咪係會不了了之
垃圾正苦垃圾支共
你望返#117幅圖
黃雨同紅雨警報既降雨量相比
唔明都幫你唔到
咪係, 佢以為真係得碌竹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞