香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
收皮啦屌你老母
算鳩數啦,佢咁講當然有佢道理啦
依家擺明佢話黑就係黑,白就係白
反正鳩吹玩嘢無成本,係要你班傻仔受啫
至於咩問責咩檢討政府有幾時無做到啫
我地作為香港人仲生存到都要多謝政府不殺之恩

樓主請解釋#117 #155
下下跟指引所以咪死得人多
出紅黑雨嗰陣 雨都無撚一滴
你匿咗去邊? 有無出街望下
改名做氣象研究中心咪無人屌你
達到個量先出個d叫報告唔係警告
做乜鳩天氣分析 做氣象膠屌風眼啦
你唔撚係行內人就收皮啦, 真係離撚地到一個點
你出去睇下今日有邊個地盤戒備唔撚駛做啦
連學生都要返學啦, 係唔係打工就可以戒到備唔駛做呀
依家唔係個工程要求工人停工班工人自己仆去做
而係咩都無警告, 工程又唔停, 工人又要做
由今朝到依家落住大雨又大風無停過
出左事 就SORRY 睇數據唔達標, 你死唔需要可憐囉
咁要咩警告, 直接放個EXCEL上天文台叫人自己諗咪得囉
你呢種自以為清高嘅人人真係出去比雷劈撚死都唔駛可憐
預料係無>=50mm雨.
快撚啲死啦 屌你老母
全香港大部份人都屌緊天文台你話大部份人都完全無邏輯?你ON9架??
樓主係氣象撚?
殺人兇手天文台揾人洗地
建築公司個判頭唔洗講都知上硬身
唔識評估現場環境安全
天文台已經預測到會有紅雨同黑雨,提早掛定已經可以避免今次意外發生
幾時肯出黎應機呀
你幾時死?
又用中移動,又宣傳中旅社
又一口咬定陳彥霖單案死於自然
瘤主真係痴撚線
建築公司跟政府決定叫唔叫人返工,PR就同佢講道德
政府自己決定上波落波玩9香港人,PR就話政府係跟「標準」
因為死嗰個唔撚係你
如果個個僱主同客都係通情達理,又使咩極端天氣警告?
你明唔明
天文台出警告個標準
預料將會達到個雨量
而唔係嗰一刻達到個雨量先出呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞