香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
黃雨係預警 紅黑就要落夠先出 唔覺得好on9咩
笑撚死
話明係警告!
緊係未出事前提醒人 留屋企唔好整親!
依家發生咗先出警告 話自己做咗野提醒市民
大風大雨開工唔係問題 咁天文台遲公怖黑雨 咁公司咪叫人翻 如果天文台一早報黑雨 公司又叫人翻 咁咪冇人屌天文台lol 可唔可以用下腦?
天文台乜都亂掛信號,完全無邏輯
黎生開po
兒登一堆垃圾中小學雞 認真就輸了
你攞現實發生既事同文字上既資訊來比較
我都唔見得你幾有邏輯
實際上係10點幾先有更強雨帶掃過香港.
所以即刻提升警告
依d垃圾識撚計咩 你一早predict到黑雨 咪冇人上去做野囉 都痴撚線 乜撚野判頭有權決定唔開工 咁有警告信號托柒咩
紅黑雨有預警之意,預測會落咁多雨量就要掛提醒出面啲人唔好開工/返學住,而唔係落咁多先掛,所以唔係盲反,今次大交合的確有錯
算啦樓主咪由佢哋屌囉,反正最後天文台都係唔會理,過一排就會冇人睇提正常返㗎啦
睇下大交合跟邊個局先講嘢
幾撚折墮先會幫大交合講野
弱智仔
今朝雖然累積雨量好多, 但因為係持續咁落....

??????????????????????????????????
你老母比狗屌完 再比洪水沖走個閪
答我點解
其實個預料有冇一個準則?

無既話,天文台話預料1秒後黑雨都吹佢唔脹
咩叫預報? 就係要預計之後可能發生嘅事
一個鐘內落幾多雨,超標先出紅/黑雨
叫匯報

如果一早黑雨(係人都知朝早場雨大撚到仆街,同黑雨差唔多) 你個垃圾天文台淨係靠自己個收集器,雨水落唔中點撚算

又講數據? 唔夠半個鐘由紅轉黑,咩數據黎
咁都唔關天文台事就一定係佔中嘅錯
你呢種諗法好危險, 完全無標準, 隨意出信號, 咪係人治既開始囉
咁樣我係街都知有幾撚大雨啦
如果唔係我使撚你天文台做天氣預告呀?
2. 自己返工返學時間大雨水浸, 就鬧天文台唔發紅黑雨

發你老母
天文台預計唔到呢樣野?咁要佢來做咩?
點會有人講嘢啊最多咪出嚟講句深表遺憾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞