香港人乜都鬧天文台, 完全無邏輯

1001 回覆
500 Like 7604 Dislike
啲死人標準邊個訂立
你講太陽由西邊升起都可以話預左多人鬧
宜家係黑色暴雨統計信號
表示天文台統計到過去一小時量度雨量已達到黑色暴雨標準

DLLM
死嘅唔係你屋企人梗係咁講啦
強烈季候風訊號唔使開工呀?
要不是天文台發明黑雨?
你浸到太平山頂都要潛水返工呀
做人要飲水思源知恩圖報
你當香港人懵㗎?
天文台都講到明個警示有2part, actual 實際降雨量同forecast. 就算實際係未達標, forecast果part都係後知後覺, 完全錯晒. 咁都唔鬧得? 咁用部AI來出警告好過啦, 洗鬼要咁多高級科學主任咩
大交合係要黎預測
唔係要到大雨到仆街先黎轉
咁撚樣我要你黎把撚咩
on99
一睇佢Up呢句已經知唔係行內人
天氣係要預測,唔係實時報

實時唔撚洗你報啦,個個都有眼睇
其實無人幫建築商合理化
係樓主出黎借人過橋 幫天文台兜

可惜係點兜都柒
紅雨黑雨係有標準, 講緊每小時雨量分別達到50mm或70mm. 而今朝雖然累積雨量好多, 但因為係持續咁落, 每小時雨量都係唔達標, 天文台唔出紅雨係正確.

大交合責任係預測啊, 唔係直播啊
依家達標先依家發黑雨, 我夠睇到啦, 數字達標就㩒個制發黑雨
咁寫個program或者求其一件廢老保安都做到啦, 要你班垃圾做乜?
屌你老母
真下下跟標準 冇判斷既能力要班博士級數既科學主任托咩
求其搵堆aco 見到數就掛咪得lor…

成日話未到標準
但明個未來幾小時內就會到 咁都唔做野啊?
兩邊都有錯
Block7 樓豬啦
事實係上到黑雨
毅進仔學歷都可以去做大交合
Under商經局知我咩料啦
但係你點知道不符合先?
我覺得係關天文台發警報嘅標準定得過高事並唔係警報失當 除非你有證據表明係天文台量度錯左
樓主老母,俾人輪撚到呢
原來樓主駁唔到就當睇唔到,明明佢一直都有回應

講到自己好有邏輯咁到頭來都係隻on 9,明明2a就係樓主錯,市民需要嘅唔係知道而家落緊幾多毫升雨,而係「及早提醒市民香港將會下大雨,可能造成嚴重混亂,並確保各緊急服務機構及部門都已經準備就緒,隨時處理因暴雨可能造成的緊急事故」。如果佢嗰個指標達唔到個目的,咁佢根本由指標開始已經要改

2a 到2b 更加毫無論証,一個「總之」自己覺得係就係,冇邏輯可言,其實樓主小學畢業未
過2萬負皮 樓主你今次威啦
ok, 天文台同勞工處一齊扑街死

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞