買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
巴打唔係被迫買55"嗎?
係呀,但女朋友去完盛澤話我會鐘意sony多d,我仲未落到去睇

咁如果同價有得買大d多個bargain point嘛

佢話落去問55吋90j好似9xxx
55X90J水貨$7XXX

我建議LG 55C1算啦,Sony水貨你女友用落可能會投訴,LG就同行貨一樣
因為你冇話自己係連登巴打,所以報街客價
下次識做了
如果用左google stick咁就冇埋大問題,只係睇電視台字幕會default出英文,要手動轉
電視台意思係tv線,高清電視台個樣野嘛如果係應該基本上唔睇
不過X90J畫質就冇得同C1比,你睇過實物就會有答案
明解,想問Quality 方面你會覺得邊個牌子保障d因為我sony試過壞一次panel,冇保養呢個撞手神問題,水貨x90j都係日本製嗎?
水貨X90J係大陸組裝

電視壞Panel基本=報銷

怕壞可以買行貨,足3年保包Panel唔包人為損壞唔包燒印

不過65X90J行貨賣緊25K, 55X90J賣緊14K, 55C1賣緊20K
明白,所以睇落水貨lg好似quality會好d因為同行貨冇分別?
系統基本上一樣,最多只係組裝地唔同
我都係去睇左實物先再上黎問
Sony 行貨保3年有冇得加到5年?幾錢度?
係咪每年又有新款出?
Av outlet買行貨好似幾抵價 有冇伏?
1. 可以每年比錢續, 尺寸唔同收費唔同
https://www.sony.com.hk/premiumservices/pdf/premium_svcs_price_list_0918.pdf
2. 每年都會接近全系列出新款
3. AVOUTLET買OK, 不過沒有官方贈品
Samsung 43’’ AU9000 Crystal $5320 抵唔抵?
細鋪就係呢個價, 冇話抵唔抵
step巴,我用緊32" SONY電視當電腦MON用,想問仲有邊隻牌子嘅電視可以當電腦MON用?平時都係用電腦睇戲多,而家想轉SONY 43",請問仲有冇推介?
Step 巴,請問sony 水貨字幕default 出英文,係每次開機揀返繁體一次,定會每轉一次台都要手動轉返繁體?
每轉一次台都要手動轉返繁體
想問下 用緊sony 55X9000H 同 samsung Q700A
電視用左eARC 接去SOsoundbar
但係我去netflix 個度都係只得5.1 冇dolby atmos
電視d setting 已經開哂自動 仲有咩要set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞