買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我睇錯左, 55A90J先有官方$3000超市卷
55X90J
非常好~
岩岩行過騷寧買咗sales
佢話Sony 85j只比80j多左個4k120功能
如果唔係打PS5根本就用唔到
1. 咩尺寸先?
2. 4K120需要面板都係100HZ先可以, 100HZ面板睇片都已經係兩回事
3. 除左50X80J外, 其他尺寸都係用IPS, 黑位更垃圾
4. 光度兩者都有分別
5. 上黎問我就可以了, SALES根本沒有我人腦資料庫
你咪試下睇片, 開左motionflow睇下兩者分別就知道100HZ面板既分別
唔打PS5都可以用到100HZ面板既功能, 睇片就已經知道, 100HZ面板, 殘影, 震動同抖動都少好多
要5號先可以送貨, 太好生意
點解你可以有咁多時間覆人
放假冇野做, 返工就食飯時間覆~
step 巴,50" 有無咩推介? 6K 內,水貨ok

就咁睇首頁好似無咩揀
LG 50UP8100PCB
$5740
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits
諗緊買sony 43" 85j放喺房,但可視角普通,會用掛牆架,多數訓喺床度睇戲,掛牆架會掛喺右邊1.7米高,張床就係左邊,擔心由左下望向右上影像會淡左冇咁靚
建議你去大鋪做番差不多角度去睇下~
如果接受唔到就買IPS機種
今日去大鋪睇過,部43"放喺底層所以分辯唔到淡色左幾多,想問由下望上去係咪唔會淡左,因為我試過由上望下好似差唔多色
我都冇試過, 幫唔到你~
不過測試通常都係左右望
唔該step巴
想問下sogo做緊幾多錢
sogo入面嗰間係avlife嚟
未計sogo d優惠144xx
正想買50吋
想問85j有100hz?如果唔係佢點sell個4k120
X85J有100HZ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞