買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
a80j個價好吸引未到好高要求好似唔洗上a90j

唔知今日出唔出到去玩
點解唔買條Soundbar
電視喇叭效果始終好局限
出到Atmos比你都無咩用
sharp 電視可以進入k 模式,睇到所有台
但關機後開唔返
一關機後再插電源power 燈依然不斷閃,究竟係咩野原因
巴打點睇samsung Q800A soundbar?
幾個月前換左Q95T好彩冇心急加埋q70
本來換Q700A,點知又出埋Q800A
價位都啱心水,儲齊5k一炮過
質素掂就去馬了
雖然冇聽過q800a
但係5k已經夠買q700a + rear speaker
有冇人討論下邊個smart tv系統好用?
用緊pan記舊系統,啲app廢,除咗netflix同youtube,機本上冇app好用。不過跟機個media player算唔錯,暫時啲冇乜影片格式播唔到,中文字幕都ok (srt檔,要utf-8)
不過依家有啲型號用android tv,應該好好多掛
thanks step巴
想問呢部同au8000比差啲咩

始終平2000覺得三叔抵買啲
追左好耐po
終於扑搥
原本諗住買85j 算
但最後都係買咗55x90j
邊度買左幾錢?
準備買同一部,驚消費券坐地起價
想問下 最近Sony電視內個Youtube app用語音搜尋壞壞地 只識show"聽不清楚 請再試一次" 但唔係youtube app用語音搜尋又正常 可以讀到音" 已經重熄電視再開 Dele app再裝都解決唔到 有冇其他巴打試過咁報情況 可以點解決?
頭先去咗盛澤比錢買 55 '' X90J

等送貨
請問43寸或以下有冇邊部水貨推介?
1. 面板色域豐富D
2. 支援DV
3. 光度高D
正確決定
有以下入門機,賣點係平,規格同新款AU8000差異不大

Samsung 43TU8000 水機
$36XX
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0*3, 最高支援4K60
7. 光度270nits
之前無諗過添 多謝ching提醒
有冇邊款/牌子介紹?入門級就得,感謝
SAMSUNG HW-Q600A
恭喜巴打~
下星期送貨?
抵玩, 仲平過細鋪~
係呀
soundbar平平地想買sony HY-S40R
想問邊間細鋪平?
上price睇得一間鋪 ,連鎖店就全部$2990
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞