買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
thx!想問埋x80j同x85j分別大唔大
1. X85J用100HZ PANEL
2. X85J有HDMI 2.1
3. X85J光度有550nits
其餘沒有分別
其實睇頭POST已經知道
睇到 啱啱睇完xr好似真係勁過x1好多…
但奈何budget唔夠…
其實如果冇打機需求係咪x80j就夠?
1. 如果50X80J都可以咁講, 其他尺寸既X80J就唔推薦了
2. 要有升級感就要買50X90J, 各方面都好唔少
請問各位LG C1巴打們,

關於HDD錄電視節目
請問可唔可以cut頭cut尾?
慣咗cut好晒整齊d

之前嗰部已係LA8600了
剛加入C1大家庭
發覺搵唔到呢個function...
求各巴打解答

ps. 多謝step巴, 令突然壊電視嘅我冇咁徬徨 

想問吓啱啱下載咗fifa22 demo
用xbox series x
踢波個陣成日有呢啲格仔出現
係咪即係畫面撕裂??
但以前咩機咩game都冇試過
Xbox 仲係駁hdmi 4
就算我而家ps5駁hdmi2
打nba2k22都冇事
lm
之前試過apple tv app d 戲做唔到atmos
今日發現有d 戲可以做到,慳返千幾蚊
而家D電視真係又平又靚 可惜我部sony用極都未壞
X80J Q65A AU9000 55”應該點揀好?
平時打機睇 YouTube Netflix多
Q60A
設定>>一般>>外置裝置管理員>>遊戲模式設定>>遊戲模式>>自動
設定>>一般>>外置裝置管理員>>遊戲模式設定>>遊戲 Motion Plus 設定>>遊戲 Motion Plus>>關
設定>>一般>>外置裝置管理員>>遊戲模式設定>>遊戲 Motion Plus 設定>>LED 動態清晰>>關
Q60A反而最好?
YES
應唔應該加小小上x85J
c1啦
Avlife $14780, 送$1000coupon
唔要coupon平$900
等1-2個月會減價咩? 我都想等佢平d先買 暫時唔急住買
X85J 係 VA PANEL, X80J 係ips panel, 畫面畫質黎講VA 會較好
傾唔惦數,睇黎要買55吋,唔知可唔可以買c1呢
原來想入A90J ?
想要65吋
琴日見架 諗住等到聖誕睇下會唔會有大減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞