買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
想問下如果50X80J想配條平平地既soundbar用,2k左右有冇咩推薦,見有人推介dht-s216同sn7cy,依兩條點揀,或者有冇其他選擇
定其實買依啲入門級同唔用冇乜分別
恭喜巴打

Samsung電視比越南疫情搞到產量不穩
Denon DHT-S216
Yamaha YAS-209
如果 q600a同呢兩條比 邊一條會最推薦
HW-Q600A最好
唔該哂樓主
我今日入手左s216 感覺良好
去咸片生命買減到$1780送$100惠康現金卷
唔該step巴 咁我應該會買q600a水貨
thankyou
我都係偏向買依條
巴打 想買部 43-48 寸 睇波/ 打機/ 睇Netflix

想問下 LG nanocell, samsung QLED 定 sony x85j 好?
我都想換呢部,屋企睇緊43“ 7500已經有三年,值唔值得換x85j?
我遲啲都想換50x80j/85j
我之前係X8500G都照換
呢部係值得既
X85J 推坑圖

今日訂a80j仲有冇野諗0
step 巴請問3-4k bug 買咩好🙏🏻
啱啱搬新屋
預計下年又搬唔敢買太貴
之前一直無用電視
兩米距離倒
水貨都ok
都係簡單打機睇戲🙏🏻
直上X90J吧
上面有講
2米距離要55"

3-4K 太少budget
Samsung 55QX2A 水機 (規格同Q70A完全一樣)
$69XX
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
如果40‘‘ 放床尾 睇下netflix youtube 其䔀燥米唔洗4k 都得
早晨 Step巴
如果想買Sony 65' 行貨(因為水貨冇airplay)
主要拎黎打機(ps5)同睇netflix/youtube
最低消費係邊一個model呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞