買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
LG C1>X90J>QN85A
一有消費卷,大舖起返晒價
上月見avlife 50"X90J 賣10680,今日上網頁睇變返$12280
直接去門市問可能平D呢
聽日去買,諗緊去沙田搏下定出avoutlet算

心大心細
我覺得AVLife你問到折實價會平D, 又安心D
請問nano76有冇得將1080p upscale上去4K?
有,極緻解像度功能
新手唔識揀
平時睇吓Netflix睇吓電視劇
5000-7000價位 50吋
可以點樣揀
LG 50NANO76CPA
$6980
1. 50hz NANOCELL VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器

Sony KD-50X80J
$7380
1. 50hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits
想請問下巴打 想要43吋 筆直6k-7k左右
睇左samsung q60a 同sony x85j
係咪x85j for sure?LG NANO係咪唔洗諗?
見rting 都話sony好d
想參考多個意見
AU9000 AV outlet 暫時冇貨
要十月中先有貨
無限感激

如果差£400咁應該揀LG C1 了
打左去舖問10980👏🏽留左電話hold到聽日去買👏🏽👏🏽🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
求指點 A9s vs X90J
OLED怕有控
筆直可以諗唔到點解唔上OLED
X85J最好
budget?

尺寸?
畫質 - A9S

雜食 - X90J

巴打平時睇咩多
屋企煲劇多
怕上OLED會有光控
可能會買x90j
WHY, 唔考慮LG 55C1?
轉買65X90J?
想問下pan記電視唔著,紅燈係咁閃下閃下
係咪打左柴?
住離島,我估pan記都唔會上門?
x90j行可能

未睇到實物,但個價錢好似行貨sony仲實際,因為consider將來唔住村屋唔想買過
BUDGET夠既當然行貨最好~
budget 6千左右(想用消費劵但唔想補太多錢)
想買49-50"左右
平時睇NETFLIX YouTube多

LG 50UP8100PCB
Samsung 50AU8000

睇完簡介好似唔太大分別
係咪都係以上兩部揀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞