買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
100% 50X85J

不過建議加少少上50X90J

55X80J用IPS你會後悔的
x90j要 12k,有啲out of budget
見50x85j 9.6k有得送500 supermarket coupon,好似幾抵諗
咁睇你先自己決定了

一部5年前既科技,同一部最新科技
一陣去睇吓現貨再比較
但暫時應該go for 85j,唔該哂巴打
Step巴

A90J 配咩soundbar好
呢排見咁多巴打都玩水貨C1搞到我都有啲心郁想試,但又驚水貨冇保養如果有問題要整冇咁方便
利申主要睇Netflix YouTube睇戲,本身想買X90J
大家有冇咩建議
建議直上A90J打爆佢
Sony HT-A7000 or HT-A9
Step巴 我直接打爆 65 A90J
嘩~
遲啲換sound bar
1. 主要睇Netflix YouTube睇戲 - LG C1水貨啦
2. LG C1同SONY X90J沒有可比性, 唔同LEVEL, 各方面都係C1嬴
3. 基本因為OLED沒有背光燈, 因此少一個機會壞背光
4. 水貨都有大陸1年全保, 有事1. 可以訂零件返HK維修 2.可以比錢(約$1000) 運上大陸保修, 如果想要1年保養, 盛澤都可以加錢($1000)左右包1年
5. 基本OLED好少壞, 盛澤賣左OLED幾年, 0壞機
唔該巴打,應該會買 50' X85J
我會掛牆身,見 Sony 原廠有掛架 SU-WL850 成 $1,990,有冇其他代用品介紹
唔該
多謝呢度師兄教路
今日去sogo咸片買用消費券平700再送700現金券
1. SU-WL450 原廠SONY固定架 $990
2. SU-WL850 原廠SONY活動架 $1990
3. 如果巴打只需要原廠固定架, 巴打可以嘗試問下大鋪SALES有冇得送
4. 如果想要活動架, 又覺得原廠貴, 可以選擇NB架, 不過SONY師傅就唔會用非原廠架上牆, 你可以選擇SONY座枱安裝完自已再安排上牆
5. 如果想用NB架, 又唔識自己上牆, 可以聯絡盛澤上門上牆 (NB架連上牆$500-700, 睇你想用 固定架 定 活動架)
巴打買左咩靚機?
另外盛澤水貨有10天有壞一換一, 1個月保養, 之後就睇情況著情處理
唔該step巴
睇過實物C1真係靚好多
咸片生命 要訂 10中到
咸片賣幾錢?
今日終於出左55X85J
恭喜巴打~
$43XXX仲有SONY官方$3000超市卷?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞