買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
電話落訂中
佢話A80J靚過A90J
呢2個月應該要買, 矛盾左幾個月喇..都仲未渣定主意
自己係想買QN90A既, 但老婆話太貴叫我買P記
之後降低要求諗住X90J算, 尋日去豐X度睇佢話X90J D色好淡,A80幾靚都OK
好難捉摸

----
另外豐X 員工話索尼D 機唔包掛架, 要裝固定$9XX, 可轉角度個D $2XXX
係咪搶錢
琴日都睇左 係巧靚
行貨有行貨好, 始終有保養~
咁咪買p記 OLED
原來ps5咁渣
琴日果sales仲話85j有4k120比ps5用
1. A90J我睇過係靚D, 不過距離唔大, 同X90J比就大了
2. SONY機大鋪SALES唔會SET得好, 所以冇大意義
3. SONY機多數唔包架, 只係有時SALES會送, 睇佢地點處理
4. 如果覺得貴, 可以聯絡盛澤買NB架, 連工包料上牆$500(固定架), $580(活動架)
P記OLED都靚, 不過衰係個系統冇AIRPLAY, CHROMECAST
$4000一部GAME CONSOLE可以有幾勁吖, 買到人地半張DISPLAY CARD咋, 唔介意降畫質, 係可以行4K120, 不過次世代機要降畫質玩有咩意義?
真 怕因少失大
同咪之前朋友比過部sharp水貨機我用 發現問題都幾多
日本SHARP水貨?
係度問左好幾次同好幾個月
最後由LG 65" 行貨 變 Sony 65" X85J 水貨(盛澤)

最後比完訂1個月都係改Sony 65" X90J 水貨(盛澤)

好期待
恭喜巴打, 唔上埋65X95J?
有得有失 有齊功能呢度就推p記架啦
我唔打機剩係睇下youtube 同Netflix
盛澤話其實X85J 都好夠玩
只係最後多左筆bonus 所以加多千零數上埋X90J
是 都幾年前嘅4k電視
P記OLED係靚, 保養都係最長, 係個系統少功能
X90J同X85J有距離, 係明顯分界線
佢地有問我打唔打機
我話好少打
所以佢話X85J 都夠
冇sell 我上X90J
係我自己最後whatsapp 問佢地上X90J 要補幾多
補1500 左右我覺得幾OK
補$1500絕對值, 睇片黑位已經好好多, 新款影像處理器又夠強
其實。。。a80j好似話好多情況下真係靚過a80j,佢表現係最平均,但極端情況,姐係睇4k game of throne個d,a80j就未必有a90j咁靚,睇你點用囉,我雜食就覺得a80j夠用有突
痴線佬呀
而家我都坐85望90
活動架收我$680 。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞