買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
其實主要睇你點用, 一般都好難燒印
電話都係用OLED啦, 有冇燒印?
等下星期送埋貨有咩唔明就上嚟再請教你
65C1未送貨??
10月1呢個星期可能要DELAY
其實都可以問盛澤, 因為佢地有機係手, 我係冇玩過LG機
就返我放假先送,都係爭一個星期啫,無所謂
所以我都係建議去大鋪買~
YES
鹹片生命?
如果落到萬3 都OK啵

巴打有無問過其他牌子都可以唔要券平D?

聽日10月唔知有無咩新優惠
無啦,入去已經手指指買機,問價啱就買,sales最鍾意個d客
啱啱入手LG C1 ,setting 上有問題想請教下。小弟睇左好多youtube片,佢地都推薦將個white balance set 做warm 50,而部電視個 dolby vision 都有幾個mode default 係warm50。

但係小弟覺得set 做warm 50個畫面係極度偏黃嘅。 其實係小弟問題定重有其他野要set?
正常色準白色係偏黃,另外偏黃會耐看好多,眼睛習慣左就ok,加上冇咁易攰

電話開護眼模式都係偏黃
唔只MIJ,淨係個XR同埋direct led backlight都已經同X85J唔同層次
應該ok
係,黑位清楚好多,我之前睇會覺,但係睇錢做人嘅時候就想留返d錢買sb
50吋 Sony X90J vs Samsung QN90A 大家會點揀?
點解?
利申:全家用緊samsung 電話﹑soundbar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞