買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我SET左ISF MODE, 都算色準唔浮誇
我研究呢幾日,90j係追求到極致光,然後對黑位要求極高先有需要上
亮度上oled 對日光係屎,但我琴日買左遮光窗簾個廳e家可以極黑
你搞到我上左oled呀呀呀呀呀
a90j部c1比我,c1滿足唔到你
遮光窗簾, 個廳e家可以極黑
係暗既環境睇OLED係不得了~
放心, 你不會後悔
如果有需要記得叫盛澤送埋個代用SONY REMOTE
巧貴
放心, 你不會後悔
嗰日試Sony機 最吸引我係個電視識得四邊出聲同埋個搖控好靚
為左部oled買
行貨?
仲有搖控送
一係水貨加Google chromecast
巴打買左CHROMECAST WITH GOOGLE TV??
我本身有隻
舊款有沒有DV?
thanks PS5打機係唔係都夠用
我新舊版都有買,之前個隻係ultra, 新個隻唔知點睇,有搖控器個隻
ps5有120hz買黎做咩x90j啦
冇120hz*
如果需要PS5 4K120就以下最低門檻, 如果4K60已經足夠就65X80J
不過X85J本身已經好過X80J好多

Sony KD-65X85J
$17800
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
巴打好毒~
行貨好貴~
PS5有4K120, 不過要大幅度降畫質之嘛
學你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞