買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
大行1萬都唔駛?
咁好過去細鋪買喎, 真係要放假搵日出去睇
同埋巴打有無買? 會唔會唔同鋪唔同價?
要用AV AMP先可能check到,不過用HDMI 2.1線就一定可以
Sony kd-49x9000e 開唔到機,
街邊師傅上黎話燒左底板,
整唔到,無零件。

一係叫 Sony 上黎整,不過過左保。
一係係佢到買部 43,1000 蚊。

我想買部比媽咪睇,有好介紹嗎?
謝謝
1. 想買咩尺寸?
2. Budget?
1. 我諗都係買返 50 寸左右
2. 愈平愈好啦,睇電視only,
盛澤唔知有冇,想試下
5000 - 8000

謝謝
Sony KD-50X80J 行貨
$7380
1. 50hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits
同巴打一樣用緊呢個型號
但而家想換部更靚畫質既電視
請問唔打機, 淨係睇youtube睇片, 但要裝到apk, 55'有咩推介?
Budget 5000 - ~10000
THX!!!
Sony KD-55X85J
$9580
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
仆佢個臭街
Made in Japan 用左 3 年燒地板
Black list Sony
謝謝你
壞左一次 好彩有保養
而家希望佢快D壞 有藉口換部LG C1
我仲用緊同款, 沒有任何問題, 有續保, 仍然係保養期
電器野壞唔壞好多時睇彩數同使用習慣, BLACKLIST SONY只係你既損失
SAMSUNG / LG都唔見耐用
其實有咩意見,才用得耐d?
THX!

請問如果再平D呢?
~6000 - 7000
Sony KD-55X80J
$8680
1. 50hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光偏灰, 可視角好
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits
其實你可以自己睇頭POST
筆直10k
廳長8呎幾
想要OLED,睇戲多,少打機,播下小朋友歌咁
Stepmic巴有冇介紹?

擰盡了咁樣
正常嗎巴打
開螢幕保護!?
LG C1 有無得裝apk app
想裝now e 但唔知要點搞 佢本身個app store又無
NO, 盛澤話可以完全平哂~
詳細可以WHATSAPP問盛澤, 如果需要上門服務都可以直接搵佢
我都係問完覆你~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞