買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
用緊邊部?
10月拎第二期消費券唔知會唔會加價
Step巴
我朋友啱啱買左sumsung Q60A
睇youtube 聽歌 好似好弱d聲
請問如果soundbar 筆直1500左右
有冇推介
Yamaha YAS-108
$1488
點解Panasonic 咁多機都冇earc
$1488 可以邊到搵
如果$2000 有冇其他更好推介
sony電視配samsung soundbar係咪會有問題?
$1488係公價黎, 周圍應該都係

DENON DHT-S216 行貨
$2030

SAMSUNG HW-Q600A水貨
$2280
thanks step巴
推薦Belden 1694A
Lg水貨缺點係咪同sony一樣?
LG水貨沒有缺點,系統轉區後同行貨完全一樣

盛澤會預先幫客人轉區,基本上間間水貨鋪都識
ok
普通RG6就得
lm
Step巴
我想買部55吋 4k120 打ps5(閒日打幾粒鐘 放假可能打十幾粒鐘)
間唔中開下Netflix Apple TV租戲黎睇

唔知有無推介
標準答案:LG C1
上巴哈平靚正都係推LG CX/C1 但怕香港同台灣唔同 想問清楚
另外怕OLED打太耐機會出問題
Sony水貨加個chromecast
係咪好浪費電視本身既硬件性能

使用上會唔會因為硬件冇咁強而不暢順lag機
另外見到話Chromecast得60hz
係咪即係廢左120hz機既武功

有冇水貨用家講吓你地個chromecast 係咩情况吓先會開黎用 定係長用當取代原生os
會唔會加埋 MiniLED 介紹
我見 LG 都出咗
Sony XR-50X90J
$10980
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 24分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
9. 光度780nits
10. 日本制
LG果幾部太貴,表現都唔掂
心思思想買50QN90A+Q900A+掛牆用佢條隱藏式光纖 (因為唔整牆去收埋啲線)
Sony有冇得一條線搞掂?同X90J+A7000比有咩睇法?定有其他更好嘅組合?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞