買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
見到水貨字幕有點煩 加上又冇airplay
會睇傳統電視?仲有咩睇
A80J貴過C1嘛, 系統上又冇咁完美~
X85J好過Q60A了, 100HZ PANEL同HDMI 2.1都係Q60A冇既
55吋電視, 如果老婆俾買A80J, 係咪放棄QN90A 好D
今年晶片短缺, 我覺得都比較難, 想平既可以考慮水貨, 不過SONY水貨有功能缺失, 唔係個個接受到
chromecast with googletv其實真係幾癲係個傳統電視9下9下

但其實c1體感都有個缺點,係app之間來回底者唔知轉d乜,佢會陣去個signal度一次,要特登home入返app界面一次,都幾煩
梗係,新機比買a80j就比買a90j啦
65X85J都係VA PANEL, 不過沒有分區控光同喇叭數量少2個, 另外影像處理器用番5年前既X1
1. 水貨字幕有點煩--->YES
2. 水貨可以裝APP解決AIRPLAY
又答錯野
YES, QN90A只有光度優勢, 其餘全敗
巴打好毒, 不停幫巴打注射毒液~
Sony 電視哩三個有咩分別?
1.在不變更的情況下輸出壓縮音訊
2.在不變更的情況下輸出多聲道內容的壓縮音訊
3.一律以PCM輸出

3係電視解碼?
要有dolby atmos要2?
oled毒液你最毒,將盛澤部x90j set到會爆白光
X90J有白光? 你想講黑位漏光?
其實X90J唔記得有冇SET過~
岩岩呢部有價減wo
巴打可以落鋪望下
d黑位一齊白哂個問題
可能冇開LOCAL DIMMING
我個日睇部x90j係咁
X90J開了LOCAL DIMMING係以下
個日佢整完之後都係有偏白藍既問題,然後上面部a80j吸住左我眼球返唔到轉頭
我有時間會去多一次SET番標準MODE算, 鋪頭都係用標準MODE比較好~
本身已有chromecast
不過都係想買行貨唔使下下轉去咁煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞