買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
做過晒了 問題依舊
準備call 三叔上黎跟
OLED 除左可能燒印都好似冇咩缺點, 有1個, 就係光度唔夠LED背光電視高, 不過OLED光度每年都有進步, 現階段光度已經非常OK.

其餘真係冇咩缺點, 顏色/光度衰退問題不太重要, 因為需要好長時間, 等到佢衰退果陣可能已經換機
設定>>一般>>外置裝置管理員>>Anynet+ (HDMI-CEC)>>開

呢個有冇試下關?
關左無EARC OPTION
TV+Q950T 變左WIFI 接收
想問樓主既然 OLED 冇咩缺點,咁有咩原因你推薦VA ?
1. OLED行貨都係貴, 水貨最平都要接近9K
2. OLED會因應使用習慣而燒印, 有用家害怕
3. OLED冇暫時冇43"
4. 行貨OLED最平都要12K左右, 好多巴打BUDGET只有數千元, VA面板電視相對便宜
1. OLED行貨都係貴, 水貨最平都要接近9K
2. OLED會因應使用習慣而燒印, 有用家害怕
3. OLED冇暫時冇43"
4. 行貨OLED最平都要12K左右, 好多巴打BUDGET只有數千元, VA面板電視相對便宜
兩三個月前都係做呢個價,不過嗰時有soundbar同超市券,所以先抵啲
無計喇用燒肺卷
55 A90J 兩萬六幾抵 再減埋d消費卷 兩皮搞掂應該
STEP巴
請問 你覺得 Samsung 50"QN95A 買唔買得過?
如果同價位你會唔會揀另一部?
主要睇電視 + netflix + ps5 , 用開samsung周邊
Thanks
我推薦Sony 50X90J, 除非你要好高光度

如果你用開Samsung周邊買QN90A都ok
另外香港沒有出QN95A, 只有QN90A
step巴如果c1同a80j你會點評
舊年喺電器鋪買咗部sony 電視, 買咗1年壞遙控制, 拎去銅鑼灣sony 叫我老豆買個新遙控原廠 $600, 然後而家部電視起格仔

唔知係電器部舊機當新機賣定咁啱我買果部咁多問題
買左一年做咩唔保養
起格仔果時已經過咗保,換遙控果時就唔知過咗未
65 吋Samsung
Netflix , PS5
係咪起馬要Q70a?
我唔sure 係唔係3年保, 我以為得1年
番去搵番張單睇吓先
唔該哂巴打,番去搵搵單先
電視掛牆架有無話邊度買同裝好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞