買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
1. QN90A沒有one connect box, 所以沒有什麼隱藏式光纖, 冇得一條線搞掂
2. 我覺得X90J比較好, 特別係影像處理器比較強
3. Sony有冇得一條線搞掂
Sony冇得一條線搞掂
唔想用Sony水
差唔多價有OLED 有C1水
Step巴係咪真係唔太建議用OLED打機
如果係我考慮買行貨X90J
爆MON = 換機
我推薦以下, 放假可能打十幾粒鐘, 有冇長期停留係畫面既野??

Sony XR-55X90J 行貨
$13980
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 24分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
9. 光度780nits
10. 日本制
你打十幾個鐘
推你oled靠害咩
不過如果唔介意風險想搏下, 可以考慮LG C1 水貨, 平買粗用
巴打早晨
想問下裝完NB架咁樣斜斜地正唔正常?
Sony 75吋
邊個裝?
固定架?
唔係Sony師傅裝的
移動架
邊款NB架, 我幫你問下盛澤
個盒師傅掉咗
我一陣去問
多謝巴打先

其實NB架包裝盒內有個士把拿仔,圖中圈位置左右有螺絲位,先檸番鬆佢,再整番平部電視,再檸番緊佢就可以鎖死

裝修師傅冇收緊個個位 所以部電視有重量就會吸左落嚟

以上係盛澤比既答案

唔該曬巴打
step bro
sony x90j 同samsungQ80T 推邊部多啲(唔打機)
thank you step bro!
1. 水貨定行貨?
2. 咩尺寸?

55‘’
其實唔打機只求畫面好啲同耐用
1. 推薦55X90J行貨
2. Q80T行貨一早已經斷貨
3. price.com好多都係有價冇貨
thank you!!!
step巴 幫fd問的
佢想買75" Q950TS QLED 8K 你覺得推唔推介?或同類型有咩更好選擇 thanks
Samsung
如果搵到可以既

Samsung 75QN900A
$89000
1. 100HZ 廣色域 量子點 8K VA PANEL, 對比度高(15000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式MINI LED背光, 1920分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 8K 影像處理器
7. HDMI 2.1*4, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 有6.2.2聲道, 有OTS PRO功能(物件追蹤定位發聲), 共80W輸出
9. 有one connect box, 方便整理線材
10. 支援Q-SYMPHONY
11. 光度高(1500nits), 睇HDR片光位更真實
12. 防反光技術
13. Zero Bezel邊框
14. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
Thx👍👍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞