買電視機 / 換電視機 集中討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
想問x95j同x90j有乜分別?
我想問咁多位巴打
我岩岩部sony電視跌左落黎
個mon無爆 但花左畫面
整唔整好…..
型號係 KD-43X7000G
我買都係3千幾銀
如果整要2000up
我係咪應該扔左佢
見d鬼佬講打機一定係c1咁有冇買左既巴打講下打機感受

得ps4 pro
掛牆跌咗落嚟?

我而家都唔知整定扔好
我有部43x7000g 有盒擺左係度 膠紙都無撕仲有保
2k 放俾你有無興趣
換機
我有興趣啊大佬
今日睇多左少少資料
諗緊買行55X85J定買水55X90J
如果買水係盛澤同TB係咪同一款機?
另外想再問1-10個到d水特點,係咪買左chromecast就解決到1-9嘅大部分問題?
未用過chromecast,上youtube睇好似就係多左個google play咁
係邊度買X90J抵?見大舖賣成萬7蚊
43吋用家福音....
睇三叔官網同豐澤 應該有43吋 QN90A賣
4月時問瑞豐 Q80T 55吋水 報6千9 呢排再問佢話停左產 得65吋

盛澤就報8千1 貴左咁多
55Q80T太貴了,唔需要考慮,冇貨實貴
STEP巴 咁如果55吋 有咩替代到Q80T
Samsung 55AU7700 可以? 本身打算配 SAMSUNG HW-Q70T SOUNDBAR
有冇問過avlife 有時有驚喜
1. 都係同一款機,不過TB商戶多數唔會幫你預先裝野
2. 你上TB自己搞,記得要打木架,否則有破碎風險,TB商戶都唔會幫你另外裝介面,裝app比你
3. 最好去盛澤門市試左先
4. 怕麻煩就最好買行貨,比多D錢

1. 每次開機/轉台,字幕都會變殘體/英文,不過可以關閉字幕 (Chromecast解決唔到)
2. 語音功能只有國語(Chromecast可以代替)
3. 系統介面有繁體中文 (本身不是問題)
4. 不能改系統做香港版(Chromecast可以代替)
5. 冇Airplay,冇Homekit,冇Chromecast,冇Google Search,冇Google Play Store,只有大陸搜尋
(Chromecast都係冇Airplay, Homekit)
6. Netflix, Youtube要手動安裝 (Chromecast可以解決)
7. 原先Airplay用唔到, 現在可以另外裝APP解決 (盛澤影音會預先幫客人安裝)(Chromecast解決唔到)
8. 大陸版搖控按鍵比較細, 冇數字鍵 (盛澤會另外提供搖控, 有制直接轉字幕)(Chromecast可以部份解決)
9. 大陸版介面有大陸劇推介, 介面醜陋 (Chromecast可以解決)

你上TB自己搞,記得要打木架,否則有破碎風險,TB商戶都唔會幫你另外裝介面,裝app比你
性價比低,不過會係最強43"電視
水貨沒有代替品
完全唔同級別
如果55吋LG C1水貨應該都ok?我知價錢係貴左一截但屋企而家來埋梳化 坐喺到個頭同幅牆距離得啱啱好2m 夾硬買65‘ Q80T係咪唔係咁好
2米睇65"都可以,有大買大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞