DBP係黑店-脫毛討論區23

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Miradry真係勁痛到嗌救命
不過真係work 3x度時着背心自己同身邊嘅人都話唔覺得有汗味 下個月會做第二次 就可以一世冇味 但真係好痛 好有陰影😌
有冇人join 過chill beauty
求評價
我阿媽同我一樣都有汗臭 佢又係做miradry
佢話underarm會腫勁耐 但係唔算好痛
dermes嗰度啲人同我講話係成舊嘢插落去所以講到我好驚
所以佢叫我做佢地自己部機
我都唔知信邊個好 所以想上嚟問吓

有冇人做過rf機 真心想知
有冇人幫襯過focus medical?
IG見佢唔使7000就全身永久仲有男治療師
但係logo同海報好大陸feel
Aplus有做男仔,但我做咗十次左右都無撞過其他男仔
但係你本身多毛要預咗脫好耐
男仔脫毛同女仔其實唔同
十次以上都會仲有
同埋Aplus因為安全理由唔打喉核個位以下
如果頸都有鬍鬚要注意
我熟客黎
而家愈來愈多人去Aplus
我覺得Hea左
巴打做全身脫?係咪15800個個
我剩係做面
女治療師做全身有啲尷尬
痛唔痛 我係朝早剃完下就就開始出鬚個d 想脫
痛,好痛,你D毛有幾粗就有幾痛
上唇最痛,第二下巴,其他可以忍受
我本身諗住做埋手腳,隻手打左少少仲痛過面
痛到剩係做面先
點痛法 比刀插咁
會唔會想脫到生慢d就停
因為有d猶豫老左可能會想留鬚 雖然宜家童顏真係好難carry鬚
我朋友以前係果度做(所以更加唔好意思做全身)
佢話近骨位係痛D,背丶肚多肉無咁痛
我本身係去到鬼佬果隻全身都係毛
剃完都有印好似冇剃
激光可唔可以搞掂d鬚根同印
似指甲肉被針吉果種痛
同用眉夾蚊髯鬚果種痛差唔多
但係愈脫愈少會無咁痛
其實每次脫差唔多第七日就係完全光滑既
果七日D毛會慢慢壞死脫落
果段時間會好難剃(唔知咩原理)
兩個禮拜左右開始生返(呢段時間滑到BB咁樣)
然後就第脫下一次

我自己就第二次開始無咩印
第五次開始除左下巴同上唇外開始唔再生返
第十次左右生返既速度變慢

至於想留返少少呢個問題
每個人情況唔同, 有D人脫幾次就唔再生
我就脫左十次下巴同上唇都仲有(但剃完印無咁明顯)
如果你好似我咁係多毛種
我可以答你一定會生返
你嘅暗瘡係指偶爾幾粒定係成面都係先?
如果成面都係就唔建議做,因為做完皮膚會好乾,同埋有暗瘡即發緊炎,係唔適合做的
係左右面同額頭有暗粒紅紅地咁
趁呢段期間戴住口罩,唔怕啦,反正都唔會認得😂
我做咗bikini,赤裸裸係佢面前,但好專業唔會講其他無謂嘢,好快做完交代下就byebye
暗粒唔係暗瘡,
紅紅地即皮膚敏感同太乾,肌底層太乾,你一定要full多啲mask/做facial等等去保濕,因為太乾治療師都唔會幫你打。輕微紅佢就會打,不過會提醒一定一定要做好保濕
唔該絲打
我淨係塊面紅嗰啲area先會有暗粒 尤其係嚟m前會爆到好誇張 敷多啲保濕mask有冇得改善暗粒問題?
你要搞掂啲暗粒要先做好深層清潔部份,例如多油脂、洗臉唔乾淨,唔乾淨就會block咗毛孔就容易有暗粒。
保濕同sheng暗粒冇好直接關係,但保濕係其中好重要一樣嘢,夠保濕皮膚先冇咁容易出現問題。

簡單講,想皮膚好,做好最緊要兩樣嘢:深層清潔+保濕
唔該晒你
Aplus冇做男仔脫毛嫁 之前幫個fd問過
佢剩係做男仔facial
下,我做咗幾年喎
不過係女治療師
可能佢哋發現做男仔唔符合成本效益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞