《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
Seer 改硬,減弱被動,改走閃光先合理
係咁check住心跳行真心過屈
Q又R到助攻
Wraith
一落地個下真係型
室內用唔用到
我覺得分別係cs講check位同急停射 要精準同無犯錯空間 細節上好講究
apex完全相反 要郁住射 同埋走靚位緊要過你跟槍有幾準
企一個靚位就算白金都可以一排帶走你 企錯位頂獵都要死
apex又有得補血補甲 又有技能輔助 真係容錯率好大
其實apex散彈咁勁 隊友識得打團衝一波真係唔需要下下磨咁耐 集火一條友兩秒就死 反而係新手怕死中意係安全位開鏡同人鬥消耗 打勁耐比人黃雀
閃光同扣血都一定要廢除
被動75米track可留
但200米都track到就要廢/減下
閃光咪講左會移除
但passive一定係大郁架啦要
75米指開鏡?
咁200米又係咩一回事
玩得幾鋪仲未熟隻人
點解多左咁多人直播APEX
開鏡75米內有人會有黄箭嘴
200米內有人就個圖圈會有藍光
被動一定要減距離,75米太遠
被動即係唔駛CD都開到,
仲俾咁遠距離真係天才先諗得出黎
戰術有閃光同扣血真心有病
大技時間都要加,一分半真係打完一場唔駛一陣又開過
連加速都唔駛食

最好斬撚到無人敢用先慢慢buff
你都唔係第一次啦重生
當grenade咁用啫
當然用到
千其咪換機械人 我換完裝左陣冇裝過 好阻視野
其實點解好多人覺得扣血呢下唔ok?
唔俾我拉甲仲要扣我血
我試過喺室內就咁向住天花板開Q殺左兩件
我自己出完依招都覺得太癲
招細技有咁多功能可以穿牆中仲要扣人10血就唔太公平。個人認為亡靈招細技先應該有打斷補血、救人、技能先可以真正稱得上沉默,不過咁樣會搞到亡靈更加強。
講時講今季少咗好多亡靈
係咪我錯覺
多數都係seer octane配wraith或者gibby毒佬
所係好多亡靈+辛+新英強推,守點英跟本擋唔住嘅屌
100Pack 6700除左上個月果次仲有無出過?
下次有想課
唔知 上次都係第一次課
個server 又死左? steam 入唔到
正想問
Origin都入唔到
係,又又死ser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞