《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
普通玩家要攞真係好講運氣
要keep住有1-2組揾你打交
又要全部快快手打贏唔可以比人黃雀
個骷髏海可能又要等幾個月先解到
11000分又直插底分
thanks 啱啱上左鑽
成功變成水鑽一份子
kd 0.95 均傷400
想請問一下隻驚有sudden fps drop正唔正常
鎖左189fps 但都有時會有sudden fps drop (真係lag個種
通常係跑跑下lag一下
我仲要係用3080
setting乜都set曬最低
張卡有問題定隻驚otimization唔好?你地會唔會有類似問題?
每次重新開機頭一兩鋪game都會偶爾出現一下
之後就唔會再有
我諗應該係隻game optimization問題
但點解啲streamer個畫面可以咁smooth
好似完全唔見佢地有fps drop問題
因為twitch鎖60fps?
我都唔知 我以前用144Hz嗰陣冇 係換左240之後先出現呢個問題
咩環境
4日就白金上鑽都幾快
有冇人玩左個 R5 reloaded?
玩左差唔多20日
雖然一日打好撚耐
依家打左140個鐘
頭50個鐘係打ng
個時聽你地講打2000傷有鎚
所以想打個鎚返嚟
但真係唔夠ng班大師鑽石嚟
所以心諗直接去打ranking
銅牌場應該可以刷個鎚
刷左2個2000鎚見上到銀 心諗不如升埋佢算
最後90個鐘由銅升到鑽
(其實我本身預自己最多上到白金 但估唔到隻驚上鑽都係打白金場
多謝各位指教
但屌你 睇返先知原來個飛行軌跡得一季用

BTW仲係覺得自己好noob
平時都係鳩跳就算
有啲人就算得白金/鑽石都好撚勁
我舊卡2070都有類似問題
唔會真係個mon問題掛
不過我先用緊144hz
我本身玩開PS4, 屎忽癢係PC用手制試下熄左aim assist會點(見呢排巴哈話輔瞄=強), 打到lv10 就試下ranking, 銅4第一場隊友已經2500鎚, 同場幾條大師煙, 落地打輸俾個骷髏海果刻真心笑撚左出聲
唔係4季咩,我個fd第八季個軌跡到而家仲有係到
想問下 ps平台係咪點都用唔到ts? 我上網搵左好耐 都搵唔到
不過 真心覺得重生搞ts 有啲癲 睇啲身法大師 扭到對面傻仔咁 真係好正
Btw 啲人成日話手制個aa 好勁 我真心唔覺 apex 啲人就嘈要轉玩手制 r6啲人就諗盡方法用mnk 去屠殺手制仔 好撚搞笑
利申:ps4玩家
Yes 4季
發現單排都係上唔到分 放棄了
點解咁講 白金3同4差好遠咩?
我自己係白金3同4中間升升跌跌打左兩三日
白金4好多底分守門員
因為你白金1-4係打同一批人
你白金4上到白金3代表你有能力上分
好似係
有冇人PS可以單排上到鑽?
基本你單排上到白金3 自然上到鑽
點解咁講 白金3同4差好遠咩?
我自己係白金3同4中間升升跌跌打左兩三日
因為你白金1-4係打同一批人
你白金4上到白金3代表你有能力上分
好似係

冇錯,不過依家好似改左白金3排番白金3 咁

升白金3 證明你有能力上分,你升降應該係你會跟埋隊友送死既人黎,記住 佢地死要放手,正常都會camp屍
server係咪又死撚咗
之前單排到白金1都仲有幾次見到隊友係金4
相對覺得日服比較少外掛 唔係話無
但打港服成日一撞見條友一兩秒就訓低
有d唔真實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞