《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
sweet係igl
d call水準同hal差唔多level 雖然佢大賽成日炒車
mechanical skill可能係timmy好d
兩隻野需求都唔同 淨係芒亨個場細好多啦
最後3隊邊隊打先邊隊蝕底
apex出哂名係而加最食效能既fps game你攞芒亨比
其他fps game是旦整張1060都上到300fps apex連100都唔穩
一玩粒U熱撚到
睇好多因素
對面有無圈 咩地型 對面咩槍自己咩槍 隊伍組合
好難就咁答到你
不過可以答到你就係9成情況都不建議自己交技推
對面3排有意識反推你1v3就gg
你又無技走佬返隊友身邊
所以順住cover慢慢推側翼就夠
玩咗大半年 尋日先打到人生第一個單鎚
但仲係唔識做wall jump 到底有啲咩trick或者要較啲咩setting先容易整到?
跳去牆邊係佢爬到嗰下撳多下跳就得
利申我實戰唔識用 一比子彈打到減速就變弱智
反而tap strafe實戰成日用到
係唔係都要將跳改做滾輪會好啲?
我改咗做滾輪
但我滾輪係平時跣跳用
跳牆都係撳space
滾輪跳牆我唔識做
tap strafe成日都做左90度 唔知係咪個mouse靈敏度太低視角chok得唔夠快
如果轉咗滾輪跳 咁你用咩制換槍?
1 2
Chok太快反而唔得我係
睇sweet同apyrze佢哋都唔係chok得好快
最重要係跳嗰下同轉mouse個timing我覺得
1 2手指太粗有時會撳到Q
咁樣隻左手好忙
又要換槍又要跑又要鏟
好多人都係咁,前滾係W,後滾係跳
我自己就前滾係跳+W,後滾純跳
原來有得跳加w咁set
但係有咩用?
佢係太快會失速 太慢會個角度好細
我唔係好識捉佢點樣可以下下都180度
Tap strafe應該用到
入靶場狂試
我都係日日一on就入靶場跳同搵下手感
而家想試埋機械人Q完落地tap strafe
唔駛禁左右既兔仔跳
踩場跳越過障礙物易禁啲
Tap Strafe 唔駛跳左先滾W,直接前滾就OK
咁樣set會冇得jumppad tap strafe
但bunny hop 就咁tap strafe同wall jump勁易
180度主要都係jumppad要練
一般90度就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞