《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
睇過selly同snip 單挑就知
手制唔洗點用都可以鎖爛身法大師
我依家將aa轉左做pc版
其實仲有商業角度諗 Logitech贊助左咁多隊
成日會見PRO幫手SELL佢D M&K 耳機 但你幾可會見佢地會收到controller
岩岩突登睇左下
反而係snip 淨係左右郁
Selly左右郁到係準星中間 佢先射
就贏到selly
但有兩三次selly跳埋去再轉向打死佢
Snip完全跟唔切

我本身ps玩家
對今次改動幾失望
Apex種movement 其他game無
呢個先係精粹同好睇之處
睇proplayer走位 outplay返對手先好睇

正路夠迴響令官方三思
但做唔做就一回事
close range combat係得身法贏到 selly d aim已經係最top tier
所以selly都嬴唔到snip就知
費事比人話盲反 我自己有貪得意試過controller
公道d講 aim assist喺3倍鏡或以上嗰d距離係0效果
但入到去好似fire range舊石嗰d 1-2倍距離 你準心掂到對方嘅情況下係會幫你黏得好好
咁當然好多人連第一下準心移到對方身上都做唔到 <例如我
我初頭連準心移去敵人度都未控制到 aim assist對我黎講梗係覺得冇咩用
但試多幾鋪 你準心移到人開第一下槍就會開始feel到嗰種黏力
我唔會話aim assist係soft aimbot 但喺個player係有能力瞄到人嗰陣aim assist嘅作用唔會係想像中咁低
可以用ALC setting 去了解AA到底做緊乜
yaw & pitch set 0,extra 拉滿,其他0

入靶場,瞄到dummy既3個身位內,AA就會出現,應該任何距離都有效
機制係取消extra嘅 turning speed 再減速,再加上左右移動轉向會有導航
我估計連射槍都會減recoil,但呢樣我証明唔到

另外狙鏡唔會有AA
佢講左有冇都冇分別 話其實唔應該改
叫所有人轉controller 純粹抽水only
分返開platform打咪算囉,又唔係唔夠玩家
今次佢咁大執係為左ALG2
唔會,因為狗改不了吃屎
server問題都屌左咁耐,最後咪又係照玩
簡單D講就係如果你aim有一定水平佢就可以幫你upgrade一個層次
但如果瞄都未瞄到咁佢就唔會發揮任何作用
主要係冇新嘅br game好玩
最記得之前隻hyper scape真係超級垃圾
分開都冇咩用 好多人係玩pc lobby用controller
genbertun本身都係用m&k 佢真係花左好多努力去練controller 抵佢勁
上大師了外掛多撚到
隻game要下載40幾個鐘 係咪我WiFi太慢
啱啱上左白金
諗住下季再爬
有冇咩身法係一定要識 應該得閒練下
tap strafe係咪已經唔洗練
剷跳
毒佬今季係多返人玩 防守英黎
100mb?
啱你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞