《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
新手,淨係買左羅芭同識飛果個女角
因為有skin
https://www.twitlonger.com/show/n_1srqb3c

長文
平衡組出左黎講點解咁做
https://www.twitch.tv/obly99
obly慘到改個名做 homelessjoblesshopeless
LFT都無左 係咪放棄左做選手
唔係
但如果我用待機模式掛成日部機會唔會有影響
你ps4?唔會好大影響
Ps5
係咪都一樣?
無事架放心 我有時都咁做
但你要40hrs+就真心慢
轉左隻rounter佢啦 如果唔係你玩美服啲delay會好明顯
好啦可能真係隻rounter太垃圾
setting>test network試一試條線
再用另一個device上speedtest試下係咪一樣先
睇哂都唔覺有咩說服力
特別係佢話third party rate嗰part
插LAN線啦
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=36072&snA=10348
其實都好多人覺得Del TS無所謂,不過既得利益者(練左ts好耐既人)嬲都正常
我覺得個問題係你將TS呢樣當係一種SKILL 定 一種BUG
如果係BUG 咁EA可以容許呢種BUG存在係隻GAME度咁耐
仲要係大量教學出黎教人用既情況下可以而家先黎修正
如果係一種SKILL 咁點解要移走一樣要練先可以用到既技巧
Unfortunately, the asks of increasing aim assist at range or improving the looting flow on controller are not as easy as changing a couple numbers. Some things are deeply engrained in muscle memory where it’s not worth touching. Others require a lot more resources to make sure we get it right. We always have our eyes peeled for opportunities for improvement, and try to jump on them when we time to do our due diligence.

因為唔係咁易改所以唔搞了
玩過EA game都慣佢改
fifa集集都會有skill move特別好用,當然都要練,不過佢話改就改
除非唔玩架姐,唔係都要硬食
ts用落jump pad太誇張
可以做到原地跳高
仲要難打過直上直落好多

正牛 step over 比人nerf到on99
又咪咁多人課

Ea角度,我比屎你地都玩
180度係幾屈 所以好多人覺得整到限角度或者減速就夠
都啱嘅唔應該一下大刀切,做到不過要加少少限制同以前b hop, Zipline 無限次數 jump一樣減弱就ok
依家最多人爭論個點係佢話轉向後個velocity保持轉向前一樣唔合乎物理 (唔通wraith穿phase run同jumpad二段跳又好合乎物理
d人覺得jumpad轉向好難track 咁最好嘅方法就係降速最好
反正以前aceu玩開招redirect都會降速 都冇人話要修
呢樣真係同意 jump pqd轉唔轉到差勁遠
追緊嗰個孤狼jump pad轉到向 但你唔識 要花幾倍時間去追佢
(我唔識 但好鐘意人用ts等身法 好型)
篇文有講過佢地係針對90度以上既轉向
現階段睇有機會只係做到90度轉
其他問題佢地話好難搞,所以要多啲時間,唔係唔搞

利伸:食花生,有無ts wfc
我覺得 super glide 先要改, 完全係一個唔合理嘅動作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞