《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
Wingman梗係用番原生嗰個
Death ray咁多人簡都係咁解

另一個例子係99 +雪崩

未買seer,估佢會改買左其他英

孤狼都慘
之前比人scan中先會驚 緊張
依家做老鼠都唔知自己幾時比人發現左
再比佢招Q打中=含咗
咁得返兩隊
我拎衝鋒槍遠poke係咪完全冇意義? (中遠至遠距離
感覺真係好難中 佢地又有cover 定我aim太屎?
係咪留低2個隊友係原地
然後搵機會用技衝上去射鳩佢地好啲?
另外仲有幾個問題想問
1. 對面啲人啲槍好撚勁
我得唔齊裝嘅衝鋒槍 應該點打
我唔係好識打電狙同埋紅色個啲槍

2.想問空投係咪可以係地圖睇到?
點解有時睇唔到?
係咪因為已經比人拎左?
4星槍係咪隨機拎到?

3.一開波跳會唔會有技巧同埋跳邊到好?
今日好多場信隊友跳 然後一落去直接比人射爆

4.我想買apex冠軍版玩其他英
會唔會好撚戇鳩?
哩幾日玩左35hrs 然後先買到一隻英 (仲要唔小心買錯左隻冠軍版有送嘅

sorry 新手好多都唔識
你有錢咪課英。。
正常都唔洗課 打得多就有錢買英
要肝2x個鐘先一隻喎?
(不過我solo 冇買pass)
所以冇咁多經驗
一開始幾隻免費英夠玩
隻新英又就快nerf

新玩既話你玩得熟一隻英都唔止23lv.
sweetdream又玩 solo to master
佢上季都有玩過 但好似鑽2定3就收左皮
1:冇好槍真係情願唔打,搵到好槍先覆桌好過
2:見地圖橙圈個個位就係有空投,都係收圈前個幾十秘開始有空投,唔明你咩4星槍
3:跳點而家個張圖:
紅點好多人,藍點2-3隊包自己有得打又唔會大亂鬥,綠點就1-2隊安全D。
4星槍應該係指啲齊配金槍
利申跳點自己白金-鑽場感覺唔一定岩

本身想搵圖
但唔知點解網上啲圖冇4粒星?
BTW 唔知點解覺得勁好多 (心理作用?
定其實DPS一樣?
白金-鑽既話
藍點無人係就跳過去
綠點一有人你就仆得街(留意有啲賤種會追尾)
紅點基本上唔會無人,預備打交啦,如果真係無人又近可以一路LOOT一路準備打交

我自己就鍾意跳藍色,綠色好多時配件,電,甲,三樣得一樣,好鳩
金槍得藍圈有/冇啦啦行行下地下有(極少機率同你行行下汁金背包咁,DPS係一樣但可能金色感覺上勁D)
唔係個個頂得住會猝死
巴打張圖你自制?
會唔會有埋其他兩張圖嘅?
因為遲啲會打rank 但又驚啲隊友玩鳩我
我以前鍾意跳試練,而家次次見藍圈係破碎東方就一定跳呢到落地大亂鬥,成日賣尻隊友自己跳
放心,你唔主動拎隊長既話100%玩鳩你
https://youtu.be/D3Ny4fe0Za0
有跳位,跑圈要小心嘅地點同屈高位。
本身唔想又係到推自己YouTube
佢玩得勁 但真係唔好睇 全程勁似d錄音機咁講野 冇高低起伏 冇激情
當啲銅牌傻仔咁樣打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞