《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
DL 完撳option
查看遊戲版本
好玩嘅嘢都改走晒 真係想棄game
ps4玩家表示無影響
果d pro死左搵野賴下姐如果controller真係咁好咁多咁屈佢地轉哂去玩controller啦
佢地就係權衡過都係覺得mnk好d先繼續用mnk姐

你睇下hal 日日complain controller自己轉去玩左一排死死地氣玩返mnk
咁老實講真係各有好處
Genburten都係落地會用mnk執野之後先用番controller打
下 有冇諗過係因為唔想重新練過唔用controller
d controller player嘈tap strafe又唔見佢地轉m&k?
個個可以無縫交接兩個操作方式咩 話佢勁唔代表話佢易上手
兩回事黎
寧願佢改到比controller推analog黎做tap strafe好過咁搞法
新手表示好爽 比人屈少樣野
未聽過有人嘈tap strafe
但aim assist日日都有
前排nicewigg先係直播話ts is definitely cheating 當然你可以佢講笑 但streamer一言既出駟馬難追
通常話棄game果d先玩得最耐
如果係因為controller冇得用而改
咁不如改埋loot緊冇得郁啦
垃圾dev
勁係勁
不過手把淨玩smg
完全abuse aim assist
ps4 + xim 其實係咪都會有auto aim
同意
真 S1玩到宜家
應該唔得,除非controller analog 推到某個位就變咗spam 方向input,不如叫controller廠進取小小,加粒滾輪上去
我屌 前幾日先上嚟問點做TS同wall jump
仲改咗個滾輪做跳 今日就話要del TS
咁我練嚟做咩
中間有冇停過連續玩兩年真心勁
好似比賽都唔見佢地咁
一邊射人好撚準 一邊易有身法 各有各好處真係

但我覺得m&k一樣做到射人好準

但手制d人幾勁都好都係做唔到勁順暢既身法

Gen算最好 Snip同G2個堆直頭冇乜

我覺得要練真係好撚難好撚耐 咁樣既其實已經唔係個個做到既野啦 所以冇乜好屌 人地練左幾撚耐

利申:m&k玩家 但覺得班人成日嘈手制太勁冇乜意思
真係勁嘅手掣撚其實唔多玩下console就知
執野又慢 瞄得遠好難準 手掣要玩得勁我覺得唔易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞