《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
新手想問d人成日講雙槌同骷髏海姐係咩
單場打4000傷 同殺20個
咁難,打屍計唔計
我有場隊友carry我食雞,佢好似20殺,應該高手玩小號
自己down既先計
Noko頭先比Sweet殺左
其他Streamer見到Timmy就調頭走
利申:麻麻地Noko
1.
玩得耐就有錢送比你買 可以無課

2a.
睇自己玩乜槍就執返相對應嘅配件
e.g. 我唔玩狙就唔會執狙鏡etc.

2b.
通常我主槍子彈5-6格 副槍1-2格
depends on幾lv背囊
投擲物通常1-3格 最少都要1格 打殘人之後逼人出掩體必要嘅嘢
副槍通常揀啲唔洗用太多彈又有近距離爆發嘅槍
e.g. wingman, 散彈 ,r99, 獵獸etc(狙不建議)

3. 個人習慣
大電2組 細電2組 Medkit1組 注射器1組
鳳凰好少執 通常用得鳳凰都差不多準備死

4.
安全嘅時候

5.
除咗狙以外都可以試吓(呢隻驚玩狙嘅都是on9 最撚憎隊友玩狙 對面一push你直接打少把槍
咩都用吓先知自己啱乜槍 呢啲人人唔同
就好似今季多人推rampage話好勁
不過我玩咗幾十場都唔識用
新手通常都係r301/電能/rampage 最穩定呢幾把
不過個人私心推薦r99+wingman 練成之後中近距離無敵
1 大多答唔再答了
2 落地一定係有咩執咩先,然後再慢慢揀。建議一路跑一路開背包整理。如果有心水想用既槍,可以先執定相同種類既槍同儲起佢要用既配件。儘量記住個身有啲咩,例如細補(注射器)一般一格4包,咁夠就唔會再執,紫件唔啱你用都ping下,可能隊友要。
今季唔玩弓/狙你見到紫配件基本上可以唔理佢
3大電最好兩格四粒以上,多啲當然更好,因為呢個係最常用既補品黎。我習慣4大電8細電2大補4細補,大電大補得一個就都會拎鳯凰,兩邊都有兩個個陣就會掉左佢。最少五格放子彈,三主二副,四主一副(散彈),睇背包lv可以四主三副(射手/衝鋒槍)都可以,睇打法,衝鋒派會用少啲(未用晒就打完)
4. 新手一律推薦r301/電能,空投必用轉換者,三把散各有優劣,自己試下再衡量,狙擊槍電能煩到人人都屌,刷甲一流

步槍唔建議配2-4鏡,彈到on9
1/1-2/2/3都ok
有冇ps4師兄可以carry 我打rank
白金4係咪循環地獄黎
岩岩上個月破左明明好順上到白金1
但今季又係卡到爛春袋咁
同感

我既體感係
開始冇乜新手
好多小號 同 外掛等等

我上季白金2 今季白金4 kda重廢過上季

乖乖地同fd玩下ng算
個生態 好嘔心
隻新英嘔心過頭殘少少中左佢個野就可以等死唔洗反抗
我就覺得除非個人能力好勁
勁到可以1打3既
否則白金升得順既只係好彩遇到隊友係正常人
當然前提係自己都正正常常先
點為之唔重視比賽balance
你有時間可以去靶場試下D英

新手 推介 R301/平行步槍 夠穩

之後可以加多把狙(電能步槍),依把技術成份低D,但可以抽下水

基本上新手你第2把槍唔囉狙,冇咩機會用到

一排子陣一係你死,一係佢死

如果夠錢推介可以買蘿巴,有位移技,可以用大技 範圍內無限執子彈,同執兩件道具
真,只要上到白金3基本就上到鑽
我反而覺得NA比賽幾成熟
只係黎黎去去都係果兩三隊贏咁解
要講只可以講傾好哂跳邊
但為左可觀性都未嘗唔係一件好事
真係似足打NG咁落地三分鐘死5隊咩
終於上鑽 卡左幾日
Seer呢隻仆街op英隊隊都出,
下下同你玩wallhack咪難打左
好似係
除非唔係
終於上返鑽 單排真係難打
恭喜曬
明你點解上唔返了 要放開w先上到
T1 3個去左自組新隊LFT
selly宜家直播見到parkha改左名叫LFT_parkha

黎緊款電妹真係好97…
真係認真返小小 帶返個耳機黎打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞