《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
真,用手掣玩,咁多把槍真係得301叫易控D

其實好多人 話用手掣玩槍game覺得on9

就知手掣難用好多,至少大部人都係
s34其實停咗排
無其他game取代到Apex個感覺
新手想請問腐蝕/亡靈要點同佢打
單排 唔係好識處理哩兩隻英
特別係腐蝕守撚住要點搞
平時玩開癲狗流
亡靈開大係咪直接走佬唔好同佢打好啲?
佢個減速要點搞 走唔到位
同埋幾時要蹲射好?
有冇話邊把槍蹲射比較好?
Remove Reason: It's inaccessible, lacks readability/counterplay, and is exacerbated by movement abilities.

再下個 patch MnK 執野唔俾郁
個map制 掃or
好似Psv 後面有得掃
Gen好似有關到aim assist?

我冇記錯佢似落地執野用返m&k 執到差唔多就轉controller打
唔知依家有冇轉到
閂左
佢地好多都係閂左+linear
最接近mouse計算嗰種曲線 雖然都有一定程度嘅落差
記憶中Gen好似無關AA
Linear 因為每個point既slope都會一樣,所以肌肉記憶會比較易練同埋比較consistent
咁Xbox style controller 點,有無諗過佢哋感受
btw 呢款如果商業化,aim assist 應該無咁大爭議

https://youtu.be/4sJAD3TuJzk
Linear玩慣左真係會順啲 我都係一年前開始轉
但一同pc frd玩真係比唔上
S4個撚個唔玩 個撚個無拎散熱器
不如索性將剷跳都改走喇
一陣真係變番cod咁屌佢老味
由兔跳拉電到tap strafe
究竟新一波棄驚潮會唔會出現
手制射人準d咩
話aim assist準撚到掛咁阿嘛 呢個唔係屌既人共識黎架咩
邊到有assist 次次ps4 射唔中人 定要手動開
關左AA的話更加射唔到人
佢唔係同sweet個班friend架咩
我覺得似曲線 難分真與假
佢純粹9up下
其實有無都對佢無影響
佢做唔到姐 敵人係佢面前做
佢枝槍 都追得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞