《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
鑽2了今季睇黎大師有望
最多可以話玩家利用硬體改鍵濫用個game engine
不過我諗呢次更新應該可以幫apex迎來第2個大退潮
on9 雖然我自己好少用
但係respawn 個server唔撚搞 外掛唔撚搞
走嚟搞tap strafe
遲下改走曬所有movement 全部人企定定射好無
都幾明顯係respawn見console/controller player base大就討好呢一邊
m&k player even d pro嘈左咁耐aim assist都冇改過
走去搞tap strafe
今次真係棄得呢隻垃圾game
希望你地快d 執笠
成班dev team 都無腦
有無PS5撚試過3D音效
依隻game都未出next gen ver
點解我開完都覺得有效果
所以先咁樣問
佢今代個新技術會令到所有game聽出嚟都開揚左
包括新舊game都係

如果你想聽超逼真嗰啲 一係試佢隻astro’s playroom
一係demon’s souls
我頭先玩F1 2021個R2L2有埋個新功能
但係好似無PS5版
依隻有呀 可以行到120fps 但你要去設定到較
其實點樣睇到嗰隻game係咪PS5版
喺store嗰到會睇到 佢會比你簡download ps4 / ps5
本身m&k同controller要fair就有d難度
難得依家各有各長處 對於雙方黎講都算平衡
respawn擺明係為左討好controller/console玩家而做呢個決定
tap strafe比人發現至今都成年
如果佢地真係覺得呢個操作係有問題應該發現嗰一次就del 咁樣就名正言順
依家tap strafe留左喺game成年 好多m&k玩家都已經習慣哂個操作先話inaccessible
屌呀係咪逼鳩mnk轉玩controller?
手掣點應該唔會用到 trap strafe
隻game比起其他br game好玩在就係movement
走嚟fix呢d位減低呢個優勢真係on99
不過冇咗tap strafe 變相係辛烷大nerf
https://youtu.be/pybmn_JvZK0
係可以喎,不過要改成keyboard制有d保留
睇到留言勁多content creator屌出聲 同埋話曬而家apex界最紅嘅timmy都出埋聲 唔知會唔會有機會撤回
雖然佢出埋post講tap stafe嘅問題又唔nerf會好柒
ea點會理,成班屌完咪又係玩
ea真係唔信有人會為依樣野棄game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞