《Apex Legends》討論區 #37 #One Stream To Hell

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
其實不嬲上到白金3,等如上到鑽4都係廢話黎
同話你白金上到分唔扣就總有一日到鑽一樣咁廢
只係轉個方法咁講
aa唔勁就唔會咁多頂獵屌喇
俾人秒左 以為外掛 一睇 手制黎

其他game都話
哩隻game有咁多top player屌就知有問題
R6無AA點同
會唔會係用左轉換器ge仆街仔咋
可能pc平台個aa勁啲?
我ps平台只係白金仔 可能冇見過咩高手
師兄又講得啱 不過apex定r6都好 我自己覺得都係比個轉換器搞到冇哂引
因為FPS同埋input lag問題,PC手制勁過console手制好多
日服單排鑽四路過
呢樣野真係唔知 唔該晒師兄同我講
咁我呢個ps仔都係收收皮先 不過真心唔支持改ts
Apex 本身有AA,就算console吉M&K 都唔會勁過手制好多,係叫做易上手d
手制練claw/背制,控得掂high sens已經會勁過唔少鼠鍵仔。
白金一升唔到上去
次次去到round4 起碼仲有6隊, 之後一收圈就4-5隊一齊打
其實係咪要high sens 先做到甩槍呢個動作? 我試左好耐都試唔到甩槍個feel
我覺得甩槍要set ALC先會易做到
deadzone愈少愈好,Linear Curve,speed除左頭2項,其他都set 0
咁樣甩槍先會最consistent

另外,因為狙鏡無AA既關係,所以狙鏡同普通鏡其實係2種speed,所以某程度上係要練兩種手感.... 或者關AA....

但AA係手制既最大優勢,係無可能關AA,所以個人認為手制就應該做返手制既野,手制tracking係最強,所以應該放棄練flickshot
你情況應該遇到雙排
照師兄所言 姐係 手制仔就用癲狗流打法? 衝埋去射9啲人 打到咁上下就走 唔好戀戰?
我deadzone 用緊5 但係個仆街手制壞9左 會自己郁郁下
啱啱先買左隻新
咩癲狗流?咩打法同你控唔控得掂手制無關係嘛?
咁係我get錯左師兄你意思了屌 柒左
最抵死係佢last揀英搶左跳傘,然後跳破碎
又真係會成日陪佢地送死
而且我好鐘意瘋狂咁搵人打黎練槍
雙拳難敵四手,耐性真係好重要
插圈避戰
打rank, 唔好打ng
依到多唔多人轉會 2042
Btw個patch 15號更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞